Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från sämst till bäst i Elitserien

Brynäs var dåligt på många saker förra säsongen.
Sist i sluttabellen var en sak och att Läkerol Arena var ett ointagligt fort för besökande lag var inte att tala om. Brynäs var seriens överlägset sämsta hemmalag.
Inför kvällens match mot Linköping har Brynäs svarat för en remarkabel förändring – seger och laget är b-ä-s-t i serien på hemmais.

Annons

– Oj, är det verkligen så. Det hade jag ingen aning om men det låter onekligen jäkligt roligt, säger Ove Molin när han får statistiken uppläst för sig.

Efter Luleås 2–1-seger i Coop Arena i tisdags mot Frölunda passerade norrbottningarna i hemmatabellen. Men då har Brynäs en match mindre spelad – seger mot Linköping i kväll och ordningen är återställd.

Skillnaden jämfört med förra säsongen är också markant. På 27 hemmamatcher 2007/08 blev det nio segrar och totalt 33 poäng. Nu har Brynäs vunnit åtta av 14 matcher och plockat 29 poäng.

– Det är ju en enorm skillnad. Det är alltid skönt att vara svårslaget i sin egen arena och bara vetskapen om det ger en extra kick. Jag har känt att det har gått bra i Läkerolen och vi har vunnit många tuffa och täta matcher med uddamålet. Men att det var så tydligt visste jag inte, säger Molin.

Naturligtvis har den här statistikbiten att göra med Brynäs generella uppryckning. Laget vinner helt enkelt flera hockeymatcher än ifjol oavsett om det är hemma eller borta. I bortatabellen ligger Brynäs åtta på 15 poäng.

– Vi spelar också ungefär samma spel nu såväl hemma som borta, förklarar Brynäsveteranen.

I kväll är det Linköping som ska försöka göra det som bara Djurgården, Luleå och Rögle gjort hittills den här säsongen. Ta med sig hem alla tre poäng från Läkerol Arena. Förra gången lagen möttes här vann Brynäs med 2–0.

– Vi vet att det blir riktigt tufft. Linköping är ett komplett lag som leder serien trots att dom själva tycker att det finns ännu mer att ge.

LHC har också en statistikbit som talar för seger eller åtminstone poäng. Seriens näst bästa hemmalag ställs mot seriens överlägset starkaste bortalag. Linköping har vunnit åtta av 14 matcher och tagit 25 av sina 49 poäng utanför Cloetta Centers väggar.

– Då blir det spännande att se vilka som klarar det bäst. Det är i alla fall otroligt viktiga poäng som vi spelar om och det gäller att hålla i. Det känns i alla fall att vi har kommit ur den svacka som vi hamnade i för ett tag sedan, avslutar Molin.

Mer läsning

Annons