Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frånvaro som blir kännbar

Brynäs får träna utan Jacob Markström i en vecka.
Tränaren Niklas Czarnecki ställer sig frågande till uttagningen av Markström.
– Pär Mårts vet ju precis vad han får ut av Markström, säger Czarnecki.

Annons

Två juniorlandslagstrupper åker till Kanada respektive Ryssland i början på november.

Inga matcher i elitserien spelas under den tiden (bortsett från Södertälje–Luleå 2 november), men flera av elitserietränarna är besvikna över att Pär Mårts tagit ut viktiga spelare från deras respektive lag.

Djurgården tappar två tredjedelar av sin förstakedja, då både Jacob Josefson och poängmaskinen Marcus Krüger åker till Kanada. Och Skellefteå får klara sig utan halva sin backbesättning i Adam Larsson, David Rundblad och Tim Erixon.

För Brynäs del svider Jacob Markströms frånvaro allra mest.

– Det går inte att generalisera i frågan, det beror helt på vilken spelare det gäller. Jag tycker att Markström borde få stanna hemma, med tanke på att han redan är given till JVM. Pär Mårts vet ju precis vad han får ut av honom, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

När det gäller övriga Brynässpelare som är uttagna, har Czarnecki inga invändningar.

– Det kommer att bli ett lyft för de andra spelarna. De kommer att växa och må bra av att få åka iväg och spela matcher. Det är skillnad med Markström, som till och med är aktuell för A-landslaget, säger Czarnecki.

Under JVM kommer Markströms frånvaro att bli betydligt mer kännbar för Brynäs. Mellan den 26 december och 5 januari får Brynäs klara sig utan Markström i fem matcher.

Mer läsning

Annons