Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frölunda stal hockeyfesten

Hockeyfesten på läktarna gav ett nytt publikrekord i Läkerol Arena med 8 322 åskådare.

Men på isen kom festen av sig.

– Vi rycktes nog med för mycket, sa tränaren Niklas Czarnecki efter 3–4 mot Frölunda.

Annons

Brynäs fick en bra start med både 1–0 och 2–1, men hamnade ändå i underläge med 2–3 redan i den första perioden.

Dessutom bytte Czarnecki ut tyske målvakten Thomas Greiss efter det tredje målet.

– Han blev utlämnad med två frilägen emot sig, och tog väl bara ett skott men släppte in tre mål, sa Czarnecki.

– Det var inget svårt beslut att ta att byta målvakt.

Czarnecki kunde njuta av anfallsspelet och backen Lars Jonssons storspel, men defensivt hade Brynäs stora brister som Frölunda utnyttjade.

– VI slarvade alldeles för mycket i defensiven.

Tomi Kallio såg till att Frölunda tog sin första bortaseger sedan i slutet av september då han avgjorde borta mot Brynäs. Frölunda vann 4–3 och lämnade samtidigt jumboplatsen.

– Vi vågade spela anfallshockey och det är bästa försvar, sade Kallio.

Frölundas bortafacit var inför matchen i Gävle allt annat än trevlig läsning. En poäng borta mot HV 30 september, sen fem raka förluster.

– Det har varit jobbigt. Nu gäller det att vi fortsätter spela som vi gjort i de senaste två matcherna som vi vunnit. Vi måste vara aggressiva och våga spela anfallshockey. Anfall är bästa försvar, sade Kallio.

Själv bidrog han med två mål. Vid det första (2–2) blev han frispelad på offensiv blå linje av Andreas Karlsson och satte pucken säkert bakom Thomas Greiss.

– Passningen var bra, Andreas är tillbaka efter alla sina skadebekymmer och har gjort ett mycket bra jobb. Sen var jag bestämd, visste att jag skulle skjuta högt. Fast Brynäs backar borde nog haft lite bättre koll på mig, sade Kallio.

Hemmamålvakten Greiss fick nog och bytte några minuter senare när Frölunda gjorde 3–2 i numerärt underläge. Han kunde inte lastas för målen, hemmalagets backar hade stora problem i markeringsspelet.

När matchen stod och vägde i sista perioden kunde Frölunda utnyttja en hemmautvisning. Henrik Tömmernäs sköt, Niklas Svedberg kunde inte hålla skottet och Kallio rakade in pucken från nära håll.

– Ett sånt mål är faktiskt skönare att sätta än ett snyggt. Man får betalt för att man jobbar hårt, sade Kallio.

Brynäs tryckte på rejält i slutet och plockade också ut målvakten med dryga minuten kvar men Frölunda lyckades hålla undan.

Tack vare segern lämnade Frölunda jumboplatsen till Södertälje och Kallio hoppas på ytterligare avancemang i tabellen.

– Vi kommer att lyfta om vi håller samma nivå som i de senaste matcherna. Nu är det uppehåll och det kan vara skönt att ladda om batterierna men med tanke på att vi vunnit de senaste matcherna hade jag gärna fortsatt att spela, sade han.

Matchen lockade 8 322 åskådare, nytt publikrekord i Läkerol Arena.

Mer läsning

Annons