Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fullträff och målfest av Brynäs

Det blev inte bara tre poäng – det blev Brynäs största seger på ett och ett halvt år.

6–0 hemma mot Skellefteå gav stående ovationer från publiken.

– Jävligt oväntat, men jävligt skönt. En riktig urladdning! säger tvåmålsskytten och blivande JVM-stjärnan Jakob Silfverberg.

Annons

Brynäs är sämst i elitserien på att göra mål.

Eller ska vi skriva v-a-r.

I går gick nämligen det mesta in när Brynäs efter åtta raka matcher utan trepoängare äntligen tog en fullpoängare – och hoppade upp på slutspelsplats i tabellen.

Sebastian Lauritzen visade vägen med sitt 1–0-mål efter mindre än två minuter av matchen, framspelad av en av kvällens stora segerorganisatörer, Jakob Silfverberg. Som så sent som dagen innan spelade juniorhockey – och gjorde mål då också.

– Jag har ju varit sjuk, så jag behövde få upp matchtempot. Det är lite annat spel i juniorlaget, men det var skönt att få åka omkring lite. Och så fick jag ju göra ett mål där också, och det är alltid skönt att få upp självförtroendet, säger Silfverberg, som fick stort förtroende från Niklas Czarnecki.

– Ja, det är skönt. Det var länge sedan jag spelade så här mycket.

Silfverberg, som i början av veckan fick reda på att han ska spela i junior-VM runt årsskiftet, satte 3–0 i ett av flera bra power play och fick även in 5–0 trots halvträff på pucken.

Med tanke på att Brynäs inte vunnit med så stora siffror sedan 7–0-vinsten borta mot Västerås i kvalserieavslutningen förrförra säsongen, är det kanske inte så konstigt att Silfverberg var lika förvånad som alla andra över tennissiffrorna mot erkänt bortastarka Skellefteå.

– Det vi har snackat om väldigt mycket på slutet är att vårda pucken bättre, speciellt i egen zon. Att vi inte bara slår bort den. Sedan, i anfallszonen, ska vi gå in på mål mer och när vi skjuter ska vi vara där på returerna. Det var ju så det gick till flera gånger i kväll också, säger Silfverberg, som nu gjort fem mål under säsongen, tre av dessa mot Skellefteå.

Brynäs hade ytterligare en tvåmålsskytt – målkungen Steve Dixon. Kanadensaren har nu gjort tolv fullträffar, att jämföra med åtta på hela förra säsongen.

– Om det är rekord? Nä, jag gjorde 28 som junior en gång, säger Dixon skrattande, och meddelar sedan att han faktiskt gjort 17 i AHL också.

– Det var en stor seger för oss, och att göra sex mål är enormt, fortsätter han.

Vi har nämnt Silfverberg, men ska förstås inte glömma en annan blivande JVM-spelare. Jacob Markström storspelade när han höll nollan för tredje gången den här säsongen, även om han vid flera tillfällen låg på isen och såg överspelad ut.

– "Markan" var sjuk i dag! 6–0 låter som en utklassning, men så var det inte – han räddade ju oss i början, säger Silfverberg.

Sebastian Lauritzen:

– På slutet kämpade vi som galningar för att han skulle få hålla nollan. Det var han värd efter den säsong han gjort.

Mer läsning

Annons