Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra mot fem – då slog Dixon till

Brynäs fortsätter att övertyga i elitserien. I går kom säsongens femte seger efter viss dramatik hemma mot Modo.
– Härligt att vi fortsätter vinna och det var roligt att jag fick göra mitt första mål också, sa Steve Dixon efter 5–4.

Annons

I dag ska han fira serieledningen med sina kompisar från Pittsburgh.
Brynäs nye kanadensare Steve Dixon har kämpat och slitit under säsongsinledningen och gjort det riktigt bra. Men han har förstås väntat på sitt första mål. I går kom det äntligen – och det var ett viktigt sådant.

Brynäs ledde matchen med 3–1 i slutet av andra perioden när Dixon, i spel fyra mot fem, slet åt sig pucken utanför Modos avbytarbås. Han blev avslagen ena handsken av en Modospelare, men fortsatte ändå mot mål och helt fri med Mikael Zajkowski sköt han iskallt in 4–1.
– Jag har aldrig gjort ett mål med bara en handske tidigare, men jag såg att det fanns en lucka bakom målvakten. Det var viktigt eftersom det kom i numerärt underläge också, sa Steve Dixon som knappt kunnat drömma om en sådan här start.
– Jag visste inte så mycket om ligan, men alla tippade ju oss i botten av tabellen så det är klart att jag är nöjd. Vi är lite av en "underdog" och vi jobbar hårt i varje match och det är tajta matcher, och det känns som alla kan slå alla.

Mot Rögle var det Brynäs som vände ett 0–3-underläge till seger, och i går höll Brynäs på att få igen det med råge. För trots Dixons 4–1 inför den tredje perioden så kom Modo tillbaka starkt och gjorde både 4–2 och 4–3 innan Jörgen Sundqvist skickade in en riktig projektil i krysset fram till 5–3.

Att Mattias Timander reducerade till 5–4 när tio sekunder återstod gjorde inte så mycket. Serieledande Brynäs tog tre nya poäng.
– Ja, vi redde ut det i dag också. Det har fungerat riktigt bra så här långt, log Dixon och berättade att han ska åka till Stockholm i dag när Brynäs har ledig dag.
– Jag tillhörde Pittsburghs organisation och spelade med deras farmarlag, Scranton Penguins, för något år sedan så jag känner flera av spelarna i laget som är i Stockholm nu för NHL-premiären.


– Jag vet inte om jag kan. Vi har väl match på lördag, men kanske på söndag om det går. Men det ska bli roligt att träffa några kompisar.
Penguins möter Ottawa i Globen både lördag och söndag och Brynäs spelar mot Linköping på lördag kväll.

Vi får väl se om Pittsburghs klubbledning, som såg matchen i Läkerol Arena i går, så småningom väljer att ge Dixon chansen i NHL.

Mer läsning

Annons