Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Gammalt” och ungt ska ta Sandvikens IK till serieseger i ettan

Comebackande landslagsstjärnor ska tillsammans med unga supertalanger ta Sandvikens IK till serievinst i division 1.
– Visst är målsättningen att vara med och slåss i toppen, man vill ju alltid vinna, säger rutinerade Nanna Jansson som bildar kedja med 12-åriga Maja Westling och 16-åriga Ottilia Wigert.

Annons

26-åriga Nanna Jansson lade skridskorna på hyllan säsongen 2007-2008 efter ett SM-guld med Segeltorp. Sedan dess har hon satsat på civil karriär och ett ”Svensson-liv”.

Men i dag är hon tillbaka på isen igen – fast i Sandvikens IK i division 1.

– Det känns otroligt roligt. Det är skönt att det inte är på elitnivå längre, det är inte alls samma press, varken från mig eller någon annan, säger Nanna som har spelat 150 A-landskamper under sin långa och framgångsrika karriär.

– Det är jättekul och inspirerande att ha spelare som Nanna Jansson och Annica Åhlén i laget. De lyfter laget och bidrar med seriositet. Och speciellt för de yngre tjejerna är det ju väldigt inspirerande med de forna landslagsstjärnorna i truppen, säger lagets tränare David Karlsson.

Sandviken har i år satsat på en blandning av lite äldre, rutinerade och enormt erfarna spelare och flera yngre, lovande spelare.

Totalt elva nyförvärv finns i laget och endast tre spelare har försvunnit ur förra årets trupp.

Äldst i laget är comebackande 34-åringen Annica Åhlén, som spelade i damkronorna mellan åren 1989–2002.

– Det är en otrolig trygghet att ha Annica i målet, hon är grymt duktig, säger David Karlsson.

Yngst är 22 år yngre Maja Westling som är tolv år gammal och spelar ihop med Nanna Jansson.

– Hon är otroligt duktig, jättehärlig tjej som det ska bli jätteroligt att följa. Hon är bara tolv år men spelar redan jättebra hockey och om några år knackar hon på dörren till landslaget skulle jag tro, säger Nanna som hoppas kunna ge råd och tips till de yngre tjejerna i laget.

Trots att Sandviken är nykomlingar i division 1 västra, räds man inte motståndet utan är lite kaxiga och har högt ställda mål den här säsongen.

– Ja, vi vill vinna serien. Vi har ett bra lag och alla möjligheter att ta oss långt. Fast vi har ju inte mött alla de andra lagen, så man vet aldrig. Men vi ska vara med i toppen, säger tränaren David Karlsson och konstaterar att några motståndare har ett A-lag i Riksserien och därför kan bli tuffa att möta.

Sandviken har spelat två träningsmatcher på försäsongen och båda har slutat med vinst. För tre veckor sedan mötte laget Skogsbo SK. Då blev det 11–0 till Sandviken och i dag står Skogsbo för motståndet igen i premiären hemma på Jernvallen.

– Jag tror att vi vinner. Det blir nog inte med 11–0, men jag tror på vinst, säger tränare Karlsson och skrattar.

Mer läsning

Annons