Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävle-Jocke efter smällen: ”Jag spelar gärna direkt”

Joakim Lundström, 26, hade hittat flytet i Frölunda – då fick han en smäll i huvudet och tvingades bryta matchen mot Modo i tisdags.
Men han blåser faran över redan nu.
– Jag spelar redan nästa match om jag blir uttagen, säger han till Sporten.

Annons

Gävlekillen som aldrig fick en riktig chans i Brynäs har nu istället fått den i Frölunda, efter spel i allsvenskan med Almtuna och Sundsvall.

Lundström värvades väl mer eller mindre som sparringpartner till välbetalde Johan Holmqvist, men i de senaste matcherna har ”Honken” fått börja på bänken.

Och trots fyra insläppta mål mot Modo fick Jocke beröm för sitt spel i tisdags.

– Det var han som höll oss kvar i matchen i den första perioden, sa tränaren Kenta Johansson till TT.

Men matchen, som Frölunda förlorade med 6–0, tog abrupt slut för Lundström när han fick Niko Dimitrakos skridsko i huvudet i samband med det fjärde målet.

– Han föll och kunde inte kontrollera situationen, smällen var helt oavsiktlig och tog åt nacken till. Jag blev direkt yr men kände ganska snabbt att det inte var nån hjärnskakning. Jag ville spela vidare men dom tyckte det var bäst att jag klev av – och det kanske var lika bra för säkerhets skull, resonerar Jocke dagen efter.

I går undersöktes han av läkare, och mycket riktigt undkom han hjärnskakning.

– Nackpelaren har tagit hela smällen. Jag har ont hela vägen ned mot axlarna nu, men jag har fått klartecken att spela. Om jag blir uttagen till nästa match skulle jag spela.

Det skulle i så fall vara i kväll det, då Frölunda möter Linköping hemma.

Men ett tips är väl att Jocke på sin höjd sitter i båset.

– Lite synd att det här skulle hända just när jag fått tillfälle att starta. Jag tycker själv det gått riktigt bra, även om jag släppte fyra senast.

Lundström hoppas fortsätta utmana ”Honken” om en plats.

– Det är en fantastisk chans jag fått här. Jag har alltid haft en ambition att nå högre som målvakt, hockeyn har alltid varit nummer ett, säger Lundström, som även driver ett gym i Gävle och är utbildad kostrådgivare.

– Det sker en omorganisering just nu när det gäller gymmet, jag ska fortsätta vara ägare men inte vara lika inblandad i driften. När det gäller kostbiten så planerar jag att börja hålla lite föredrag här nere framöver. Det är något jag brinner för.

Mer läsning

Annons