Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

God morgon, Czarnecki - du har inte drömt

God morgon, Niklas Czarnecki!

Ta en kopp kaffe, och sätt dig ned.

Jag vet att du tror att du fortfarande drömmer, men det är lugnt. Du kan veckla ut tidningen, du kan bläddra fram sportsidorna, du kan till och med börja läsa.

Det står nämligen här, just här.

Ni vann. Ni vann en match. Ni vann den med 6–0. Ni ligger till och med på slutspelsplats.

6–0! Jo, det blev så.

Annons

det här redan här, bara så vi vet, bara för att vi alltid ska veta: Jacob Markström gjorde några stå-på-huvudet-räddningar i den första perioden när 1–0-ledningen fortfarande var tunn som decemberis. Han måste göra sånt, innan andra gör det som också måste göras.

jag eller nån annan fått bestämma så hade Brynäs naturligtvis vunnit alldeles lagom i går och istället fördelat ut några av målen i andra matcher.
Det hade gett extrapoäng.
Nu gav 6–0 bara stilpoäng.
Men, 6–0 kan också vara det bästa vaccinet mot ett sinande självförtroende som smittar värre än svinet självt.
6–0 är inget att leva på ens en hel elitserievecka, men 6–0 är något att ta med sig och ett bevis på att man kan.

så här det är i idrott. Allt eller inget. I går var det allt, verkligen allt, för Brynäs.
Vi kan ta det från början, en kväll där allt gick rätt utom det där evinnerliga 50/50-lotteriet jag inte ens var i närheten på.
• 1–0 redan efter 1,46 när Sebastian Lauritzen poängterade Andreas Hadelövs förmåga att förvandlas till ett såll – kan inte bli bättre.
• En rad av fantastiska Markströmparader när Brynäs försvarsspel fortfarande hade stela ben – kan inte bli bättre.
• 2–0 med 32 sekunder kvar av perioden efter ett störtsnyggt mål – kan inte bli bättre.
• En på ett bekvämt sätt avklarad utvisning i början av andra perioden (minns den mot Timrå...) – kan inte bli bättre.

drog Skellefteå vidare på sin roadtrip som började i Örnsköldsvik i tisdags, och avslutas i Linköping på lördag.
Brynäs bara virvlade på, med två rejäla och resulterande power play (Silfverbergs första för kvällen, tvåan kom i sista perioden – och Kahnbergs tredje för säsongen).
I avslutningsperioden kunde resultatet ha stuckit iväg ännu mer än 6–0 som kom redan efter sex minuters spel – men vi kan väl ändå hoppas att det var så att Brynäs sparade på några mål. De kommer att behövas, redan på lördag.

. Många var bra. Markström – det vet ni redan.
Hösten har varit en väntan på att inhyrda legionärer ska leverera, och det har Eero Somervuori verkligen gjort. Redan innan den här pågående sviten startade, det här var sjunde matchen i rad han gjorde poäng (lysande förspel vid 2–0), hade han imponerat på mig.
Att han vid ställningen 2–0 i ett power play stod mitt i Skellefteåförsvaret och tog både hugg, slag och hela skitjobbet var bara ett kvitto på karaktären.
Nu behöver jag inte ändra om jag skriver fel och kallar honom Euro igen – för han är hårdvaluta.
Hur och varför Petri Kokko fick kliva av isen i Espoo Blues kan hockeyexperter försöka förklara, men att den 34-årige finske backen är ett klipp som till och med Sundlöv måste få nån pluspoäng för är bara att skriva under på.
Kokko har rutinen och kylan, och är den back som klarar av att sättas under press – och vilka passningar han kan slå.

Hermanssoneffekten?

ni härintill, jag hamrar glatt ned en rad namn jag bara måste nämna:
Sebastian Lauritzen (verkligen), Jonas Nordquist (så viktig han kommer att bli), Alexander Sundström (jag hade egentligen gett upp hoppet), Steve Dixon (nästan alltid), Hietanen och Sundqvist (pålitliga), Silfverberg (nu var du där du ska vara).

var en galen omgång. Brynäs vann stort, men det blev oavgjort vid full tid i fyra av de andra matcherna: Rögle–Frölunda 2–2, Djurgården–Modo 2–2, Färjestad–Timrå 2–3 efter sudden och HV71 slog också Södertälje på övertid med 5–4. Omgångens sjätte match slutade med uddamålsseger, 3–2 borta för Linköping mot Luleå.


kopp till, Niklas.

Mer läsning

Annons