Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Granström axelskadad – borta minst två veckor

Brynäscentern Jonathan Granström är skadad.

Problemet: en smäll mot axeln i senaste matchen.

Prognos: minst två veckor ur spel – och det kan bli längre.

Annons

Granström slog i isen i ett fall mot Timrå och tvingades bryta.

I går fanns han inte med på isen under träningen – och tränaren Niklas Czarnecki säger:

– Jag kan inte tänka mig att han spelar nåt den här veckan.

Det bekräftas också av Brynäs skadeteam.

– Det är svårt att spekulera hur lång tid en sån här typ av skada tar att komma tillbaka från. 14 dagar om allt går som det ska. Men det kan bli längre också, säger massören Glenn Hellström.

Det är ett ledfäste i axeln som fått ta smällen och nu ska Jonathan Granström behandlas och rehabiliteras, muskulaturen måste byggas upp. Skulle det i-n-t-e gå som det ska kan det enligt vad Sporten erfar ta en och en halv månad att bli spelklar igen vid en sån här typ av skada.

Granström har varit en av de tongivande spelarna i laget under säsongsupptakten och nu måste Czarnecki omdisponera i laget.

– Granström är en karaktärsspelare som är svår att avvara. Men tack vare att vi har fem centrar i truppen känns det som att vi har kontroll på situationen, säger han.

På tisdagsträningen gick Jonas Nordquist in på Granströms plats med Andreas Dackell och Anton Rödin. Och Alexander Sundström blir center igen.

– Det är den troliga lösningen inför torsdagsmatchen, säger Czarnecki.

Jonathan Granström har hittills gjort två mål och spelat fram till tre och med sin spelstil aktivt bidragit med energi och aggressivitet i spelet.

Mer läsning

Annons