Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greiss hyllades efter segern

Krisens vecka fick ett lyckligt slut.

Brynäsmålvakten Thomas Greiss hyllades och ropades in på isen igen efter 4–2 mot Luleå.

– Det är en fantastisk känsla att ha publiken på sin sida, säger han belåtet.

Annons

Direkt efter den första tv-intervjun efter matchen smet han in i spelargången, men det nöjde sig inte Brynäsklacken med. De stod kvar och ropade efter Greiss tills han kom ut på isen igen så de fick hylla honom ordentligt.

Ett fint slut på hans första vecka i Gävle och i Brynäs.

Det började ju inte direkt lysande med 2–7 mot Södertälje och en tidig tavla i förlustmatchen mot AIK. Men mot serieledande Luleå stämde det bättre, både för Thomas Greiss och för hans lagkamrater och Greiss fick ta sin första seger i Brynäströjan – på hemmais dessutom.

– Laget spelade starkt och gjorde det enklare för mig i dag. Och publiken var grym, vilket härligt stöd vi hade, de pushade oss hela matchen, säger Greiss.

• Har du läst några tidningar i veckan?

– Jag såg en tidning på hotellet och bläddrade i den. Jag såg ju att det var jag på bilden och rubriken ”What the f***?”, så jag förstod att det handlade om mig. Men jag bryr mig inte så mycket, det spelar ingen roll.

Centern Jonas Nordquist, som gjorde sitt andra mål för säsongen när hans skott tog på Luleåbacken Fredrik Styrman (ironiskt nog) och in, tror att Thomas Greiss är sin egen störste kritiker.

– Han är nog precis som oss andra. Han kände säkert att han inte var bra mot Södertälje, men det är en riktigt bra målvakt och det fick han visa nu. Det var lika viktigt för honom som för laget att vi lyckades komma tillbaka efter matcherna i veckan.

• Ja, hur förklarar du det. Ni torskar mot AIK och Södertälje, men klämmer dit serieledande Luleå i stället?

– Det är hockey, säger Jonas Nordquist och garvar.

– Det är svårt att förklara. Det är inte så att vi försöker mer eller mindre, alla vill vinna alla matcher. Men ibland blir det bara så. Då är såna här matcher väldigt viktiga, när man studsar tillbaka när det gått tungt.

Brynästränaren Niklas Czarnecki förväntar sig mål av kedjan med Nordquist, Magnus Kahnberg och Sebastian Lauritzen. Nu gjorde Jonas Nordquist ett och trion låg även bakom viktiga 3–1 när de jobbade kvar pucken i Luleåzonen och spelade fram Dale Clarke.

– Skönt att göra mål, men det har gått lite för långt mellan gångerna, säger Jonas Nordquist.

För Jonas Nordqvist var segern extra skön med tanke på att han spelat tre säsonger i Luleå.

– Många av spelarna är kvar sedan jag var där så visst är det lite speciellt. Jag har till exempel spelat med alla tre tränarna. Luleå spelar fartfylld och rolig ishockey. Men kan vi fortsätta som vi spelade som i dag kan vi också bli ruggigt bra framöver.

Mer läsning

Annons