Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guld värt, Silfverberg

Jakob Silfverberg hade inte gjort mål sedan 28 februari. Men i går slog han till och bidrog starkt med sina två mål när Brynäs vann med 4–1 mot Timrå.

– Jag har drömt mardrömmar om den där nollan. Så skönt att äntligen få spräcka den – och dubbelt upp också, jublade Silfverberg efter matchen.

Annons

Efter debuten förra säsongen är det många som har väntat på det stora genombrottet den här hösten för jättetalangen Jakob Silfverberg.

Men det var först i går, efter 17 (!) mållösa matcher, som det lossnade på allvar när 19-åringen fick göra både 1–0 och 2–0 hemma mot Timrå.

– Så otroligt skönt! Jag vet inte om det var min bästa match i år, men definitivt den jag fått bäst utdelning i. Men det var två riktiga skitmål, erkände Jakob.

Vi lägger gärna till att det också var två psykologiskt viktiga fullträffar. Först slog Silfverberg in en retur när bara sekunder återstod av första perioden och sedan ökade han på Brynäs ledning till 2–0 alldeles i början av den andra.

– Vi har snackat en hel del om att vi måste in framför mål och leta så kallade ”skitmål”. Andra lag får ofta sådana men vi har inte haft det med oss hittills. Men i dag fick vi till det och då hoppar det in fyra mål framåt.

– Men jag hade en del flyt också på det första målet, men det andra fick jag jobba lite för att få in.

• Men de gnällde en hel del i Timrås bås efter 2–0?

– Ja, men pucken låg helt fri och jag slog bara på den. Tror de blev irriterade på att Granström kom och körde över hela högen framför målet, men då låg ju pucken redan i buren.

Tillsammans med målvakten Jacob Markström (som var helt fantastiskt bra i går – igen) och Anton Rödin (som just nu är sjuk) var Jakob Silfverberg över till Kanada och spelade tre träningsmatcher mot collegelag under elitserieuppehållet förra veckan. En resa som verkar ha gjort brynäsarna gott.

– Syftet med resan och matcherna var att få spela på liten rink mot tufft motstånd. Dom vi mötte var inte särskilt bra, vi vann alla matcher och sista matchen tror jag vi vann skotten med 73–13 eller nåt, men det smällde i varenda närkamp och det var nog rätt nyttigt ändå.

Också det här årsskiftet spelas junior-VM i Kanada, nu i Saskatoon och Regina. Men till skillnad mot förra gången, då Jakob Silfverberg fick vara reserv på hemmaplan, siktar han självklart på att bli uttagen i truppen som tas ut i slutet på den här månaden.

– Men det är hård konkurrens om platserna och det är många juniorer som är med och producerar i elitserien.

• Men då var det väl på tiden att du också gjorde det då.

– Ja, det var verkligen dags. Och verkligen viktigt för laget att få en seger också.

Fotnot: Jakob Silfverberg gjorde tre mål på 16 matcher i elitserien förra säsongen. Senast han hittade rätt var i sista omgången hemma mot Färjestad den 28 februari, förlust 1–3.

Mer läsning

Annons