Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håkan Östblom ny tränare för Ockelbo

Nu är det klart. Håkan Östblom blir ny tränare för OBK:s herrlag i division 3. – Han kunde ställa upp direkt och har erfarenheter från ligan, säger Ove Hellberg, styrelseordförande i Ockelbo BK.

Annons

Tränarfrågan är löst i Ockelbo BK. Efter att klubben under en längre tid letat nya tränare blev det på tisdagens styrelsemöte klart att 21-årige Håkan Östblom tar över som ny tränare för herrlaget.

– Jag fick frågan av Håkan Löfstrand i tisdags per telefon. Det känns ju lite nervöst eftersom jag aldrig har varit tränare förut, säger Håkan.

– Han är en av de få killarna som är kvar från ligalaget. Vi var lite sent ute med att hitta en lösning men vi hoppas kunna hitta en assisterande tränare också, uppger OBK:s styrelseordförande Ove Hellberg.

Håkan har inte varit tränare förut. Trots detta saknas inte inställning, attityd och målsättning. Även tränarsnacket sitter där det ska.

– Jag är en vinnarskalle, sen gäller det ju att ”kötta”. Det ska vara hårda tag. Det är också viktigt att vi får ihop rätt komponenter, då kommer spelet fungera väl, säger Östblom.

Hur ser laget ut inför hösten?

– Vad jag tror så tappar vi flera spelare, Panagiotis ”Giotti” Nikolaidis, Stefan Nord, Dennis Gyllner och Johannes Cederblad. Det visar sig vilka som kommer på första träningen.

Hur löser du detta?

– Jag har bara varit tränare i tre dagar så jag vet inte riktigt ännu. Men jag hoppas få lite hjälp av de förra tränarna Johan Stark och Håkan Löfstrand.

Mer läsning

Annons