Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där Thomas "Kuben" Andersson...

... hockeydomare från Gävle som ikväll dömer sin 700:e Elitseriematch.

Annons

– Vi åker hem från Karlstad på kvällen och går väl ut i Gävle och äter en bit mat och kanske tar en öl. Det är man väl värd.

– Det är klart det känns roligt, det är ju ingen som har gjort det innan mig. Jag hade ju inte tänkt hålla på så här länge när jag började.

– Det finns många matcher man minns. Den första matchen man dömde, första SM–finalen, VM–finalen och OS–bronsmatchen. Jag har många fina minnen från åren jag hållit på, men även dåliga minnen såklart. Men de försöker jag att inte tänka på.

– Nja, några matcher till blir det väl. Jag håller på så länge som jag tycker det är kul och så länge som de vill ha mig kvar. Men 1000 tror jag inte, det blir ju fem eller sex år till. Men man vet ju aldrig.

– Det skulle vara kul med ett NHL–utbyte. Att domare från NHL kommer hit och att svenska domare får åka dit och döma. Jag har upplevt nästan allt, men inte NHL–hockey. Drömmen vore väl att få döma ett derby mellan New York Rangers och Islanders. Men vilken match som helst där skulle vara kul att få vara med om.

– Tack!

Mer läsning

Annons