Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan hamna i Brynäs

Brynäs jagar ersättare till Johan Larsson och Jakob Silfverberg. Nu bekräftar sportchef Micke Sundlöv att klubben är intresserad av en av elitseriens bästa poänggörare.

Annons

Landslagsmannen Nicklas Danielsson, numera tvåa i elitseriens poängliga bakom AIK:s Robert Rosén, sitter på ett utgående kontrakt med Modo.

Det gör självklart att dennes agent, Andreas Salomonsson, får en hel del telefonsamtal när klubbarna nu börjar se om sina hus inför nästa säsong.

– Det finns intresse från i stort sett alla ligor. Men vilka klubbar som är intresserade vill jag inte berätta, det finns inget konkret i alla fall än så länge. Vi kollar på de alternativ som Nicklas är intresserad av själv, och sedan får vi se, säger Salomonsson till Sporten.

Danielsson inledde sin elitseriekarriär i Brynäs säsongen 2002/2003 och spelade även med klubbens J18- och J20-lag.

Han ansågs vara en stor talang men fick aldrig något stort genombrott och gjorde därför en säsong i allsvenska Almtuna innan Djurgården värvade honom till säsongen 2005/2006.

Sedan dess har utvecklingen gått i stadig takt och Danielsson har toppat poängligan till och från i år.

Brynäs sportchef Micke Sundlöv:

– Det är en intressant spelare för alla sportchefer i elitserien, och även i de stora ligorna i Europa. Och det är klart att han är intressant för oss, han har ju spelat i Brynäs. Men därifrån till att det ska bli något är steget långt.

Sundlöv vill dock inte bekräfta om Brynäs är en av de klubbar som tagit kontakt med Danielssons agent.

– Jag kommenterar inte vad vi gör eller kommer att göra, säger Sundlöv, men lämnar i alla fall beskedet att Brynäs tänker ersätta Johan Larsson och Jakob Silfverberg med spelare utifrån och inte från de egna leden.

Nicklas Danielsson sade nyligen till Örnsköldsviks Allehanda att han inte har pratat med några klubbar utan vill fokusera på avslutningen i elitserien först. Han har också sagt att han kan tänka sig att fortsätta i Modo, och chansen till det ökade i går när Ö-viksklubben meddelade att kedjekamraten Niklas Sundström förlängt sitt kontrakt med ett år.

– Otroligt viktigt att de gjorde klart med det, säger Danielsson till Expressen.

Mer läsning

Annons