Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Han kastade sig bra några gånger"

Brott lönar sig...
Luleå drog på sig 13 tvåminutersutvisningar och speciellt utsatt var Brynäs målvakt Jacob Markström.
– Äh, han kastade sig bra några gånger också, sa Luleås tränare Roger Kyrö och ville hellre prata om segern med 4–2 när Läkerol Arena var skrudat till hockeyfest.

Annons

Markström fick förstås besvara påståendet och höjde en aning på ögonbrynen.
– Sa Kyrö så? Ja, det får han väl göra då. Men det är klart att jag inte filmar på något vis. Deras spelare är på mig och då är det svårt att hålla balansen om du samtidigt backar på skridskorna.

Domaren Morgan Johansson tog också några utvisningar när Luleås spelare blev för närgångna på Brynäs 18-åriga målvakt.

• Tror du det var avsiktligt från Luleås sida?
– Det kan jag inte lägga någon energi på. Det är domaren som måste avgöra om det är någonting att blåsa för.

• Men det var värre än en vanlig match?
– Det satsades rejält i närkamperna över hela banan och det var två laddade lag. Jag tappade i alla fall aldrig fokus på matchen utan kunde behålla koncentrationen, sa Markström.

Brynäs veteran Ove Molin var däremot mer säker på att det var en avsiktlig taktik att hela tiden spela på gränsen och irritera Markström.
– Det syntes ganska tydligt och hur Kyrö kan säga att Jacob kastade sig övergår mitt förstånd. Det är ju bara att titta på situationerna, sa Ove och skakade på huvudet.

Men han var också lika ärlig när han i nästa andetag sa att Brynäsförlusten inte berodde på det.
– Nä, vi fick ju chansen att spela power play flera gånger om men vi fick ju inte in pucken. Att förlora andra perioden med 2–0 när dom har sju utvisningar håller ju inte. Där får vi skylla oss själva.

Annars började hemmalaget bra i just den spelformen när Jonathan Granström väldigt snyggt kunde prickskjuta in 1–0 under Luleås andra utvisning i matchen. Emil Sandin och Alexander Sundström snurrade upp gästernas försvar och Granström fick avsluta efter en lysande passning igenom Luleås box.

Luleå kvitterade innan Molin själv fixade ny Brynäsledning när Daniel Hermansson svarade för grovjobbet.
– Jo, den satt snyggt, sa Molin om pucken som letade sig upp i krysset bakom Mattias Modig i Luleås mål.

Men sedan spikade han igen i två perioder. Några numerära överlägen var usla från hemmalagets sida medan några var riktigt bra där bara målet fattades.
– Han hade en sån där match när puckarna studsade rätt på honom. Vi hade verkligen inte marginalerna på våran sida den här gången, sa Molin.

Det här var Brynäs tredje raka förlust och efter en drömstart har det nu blivit lite grus i maskineriet.
– Det är aldrig roligt att förlora och även om vi har en bra trygghet i laget vill vi så klart vända på det här så snabbt som möjligt. Vi vill tillbaka till vinnarspåret igen, menade Molin som definitivt tillhörde en av Brynäs bästa spelare.
Nästa chans till det blir på tisdag borta mot Modo.

Mer läsning

Annons