Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hansen missar matchen mot Luleå

Brynäs center Mads Hansen blir borta från spel i minst en vecka. Däremot talar det mesta för att Peter Nolander kommer tillbaka och spelar i kväll.
– Får jag ingen reaktion efter det här så kan jag spela, säger försvarsspelaren.

Annons

Mads Hansen täckte ett skott mot Modo i måndags. Pucken tog så illa att ett mellanhandsben skadades. Det betyder att han missar morgondagens match mot Luleå samt hemmamötet med Linköping på lördag.

– Skadan var ändå inte så allvarlig som jag befarat, säger tränaren Niklas Czarnecki.

Efter röntgen och vidare undersökning av Brynäs läkare Björn Sandström under onsdagen visade det sig att det handlar om en spricka i mellanhandsbenet.

– Jag räknar med att han blir borta de två närmaste matcherna. Men det finns en liten, liten chans att han ska kunna bli spelklar till på lördag. Men det är bara ren bonus i så fall, säger tränaren Niklas Czarnecki.

I så fall betyder det att Hansen bara missar matchen mot Luleå i morgon. Men särskilt troligt är inte det.

– Just nu är handen väldigt svullen, men när svullnaden gått ned så går det att spela med ett specialskydd, berättar Czarnecki.

En som däremot troligtvis kommer till spel mot Luleå är backen Peter Nolander. Han har missat Brynäs två senaste matcher på grund av en stukad handled.

På gårdagens träning körde Nolander för fullt och han är hoppfull.

– Det känns helt okej och om jag inte får någon reaktion på det här så kan jag spela, säger han.

Det var i samband med matchen mot Timrå för en vecka sedan som han skadade sig och inte förrän i går kunde han gå för fullt på träning.

– Jag har fått tillbaka kraften i handen och kunde skjuta ordentligt i dag. Blir jag uttagen så spelar jag om det, som sagt, inte blir någon reaktion, berättar Nolander som har ett skydd för den stukade handleden.

Även Ove Molin är tillbaka i spel igen efter sjukdom och han kommer att gå in som center i stället för Mads Hansen i tredjekedjan.

– Jag vill inte ändra så mycket i formationerna därför flyttar jag in Ove som center tillsammans med Johan Alcén och Björn Danielsson.

– Fjärdekedjan har fungerat så bra att jag inte vill splittra på den, säger Niklas Czarnecki.

 

Mer läsning

Annons