Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här snackar duon ihop sig

Den ene har längtat sedan någon gång i somras efter den här matchen.

Den andre vill säkerligen – även om han inte säger det rakt ut – ta revansch efter det trista avskedet.

I kväll är Magnus Kahnberg och Jonas Nordquist tillbaka i Scandinavium.

Annons

Frölunda är det enda lag som Magnus Kahnberg spelat seniorishockey med innan han kom till Brynäs. Det var där han slog igenom och blev en stjärna, innan det började gå trögare och speltiden minskades undan för undan.

Jonas Nordquist gjorde bara två säsonger för Frölunda innan han skadade korsbandet i knät och tvingades bort från föreningen.

I kväll skrinnar de ut på Scandinaviums is – för första gången som Brynässpelare.

– Jag har sett fram emot den här matchen jättelänge, det ska bli skitkul. Jag har många fina minnen från Scandinavium och vet att många av spelarna i Brynäs tycker att det är kul att spela där, säger Magnus Kahnberg.

Jonas Nordquist får förstås frågan om han personligen skulle känna något extra om han fick sätta dit det lag som gav honom sparken i våras. Så är det dock inte.

– Nej, det finns inget sånt. Jag var där i två år och hade en bra tid. Men sedan mitt första år är det bara två spelare kvar, Tomi Kallio och Niklas Andersson, så jag har inte samma relation till Frölunda som Magnus har, säger Nordquist.

– Men det är klart att det blir lite speciellt och man vill såklart vinna. Och jag kommer nog att vara lite smånervös innan, men det är inte jättespeciellt för mig på det sättet.

Kahnberg å andra sidan har i stort sett hela släkten i Göteborg och har en av sina allra bästa polare i Frölundas hemvändare Joel Lundqvist.

Hur tror du det är att vara motståndare i Scandinavium?

– Jag vet inte, jag har ju aldrig varit det. Det är klart att det blir speciellt, jag har till exempel aldrig suttit i det andra omklädningsrummet förut. Men det blir nog kul, säger Kahnberg.

Du kommer att åka till rätt spelarbås?

– Ja, det ska jag göra (skratt).

Både han och Jonas Nordquist har dock en bra aning om hur det är att vara hemmaspelare i Scandinavium. Det är alltid över 10 000 åskådare på läktarna och ofta bra stämning – men går det Frölunda emot kommer busvisslingarna som ett brev på posten.

– Det är den bästa publiken i medgång och den jobbigaste i motgång. Oftast är det väldigt bra stämning och bra tryck, men går det dåligt är publiken kräsen. De stöttar inte laget i vått och torrt, konstaterar Nordquist.

– Det har ju gått lite tyngre de senaste åren för Frölunda hemma. De har varit favorittippade i många år, men det har sett lite si och så ut på hemmaplan, säger Kahnberg.

– De vill gå ut starkt de första tio minuterna. Men det är det vi vill göra i stället och då kan det bli lite oroligt.

Som en extra liten krydda spelar Kahnberg och Nordquist numera i samma kedja, något de även gjorde hela förrförra säsongen i Frölunda samt en del under den senaste säsongen.

– Det kändes inte något bra mot Modo, men jag hoppas att vi kan ändra på det, säger Nordquist.

– Jag och Jonas trivs jättebra ihop. Man känner ibland när kemin stämmer och Jonas trivdes jag väldigt bra med de matcher vi spelade ihop i Frölunda. Jag tror och hoppas att det kan leda till framgångar, säger Kahnberg.

Vad är ert drömscenario för torsdagskvällen?

– Att vi vinner med 3–0 och jag gör ett mål, säger Nordquist.

– Tre poäng, sedan hur det ser ut spelar ingen roll. Ja, det är klart att jag gärna gör ett av målen, men det viktigaste är de tre poängen, svarar Kahnberg.

Mer läsning

Annons