Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härlig seger för Tierp

– Jag kände det här redan från start. Efter två hedersamma förluster så är vi nu på väg uppåt. Vi vann också helt rättvist i kväll.
Tierps andretränare Daniel Stööp gav en klockren analys efter hemmamötet med Linden. Hemmagrabbarna vann med 4-2.

Annons

Tierp tog tag i det hela redan under den första matchminuten. Jacob Alner satte 1–0 efter bara 48 sekunder. Tyvärr kom en snabb kvittering.

Men Tierp var på hugg den här kvällen. Efter dryga sju minuter var hemmagrabbarna åter i ledning och nu var det tvillingbröderna Berlin som överlistade Marcus Hansson i Lindenkassen.

Tobias satte 2–1 efter pass från broder Tomas.

Andra perioden dominerade Tierp stort och borde här ha tagit ett rejält tag i matchen även målmässigt.

– Ja, här hade vi flera chanser, men tyvärr sköt vi mitt på deras målvakt, inflikade chefstränare Torleif Lundsten.

Vi noterade att Simon Östlund hade ”kanonskott” mot gästernas bur vid ett par tillfällen. Men tyvärr för Tierp så hamnade skotten mitt på målvakten.

Vi noterade också att både Jacob Alner och Tomas Berlin var ren med Marcus Hansson, utan att kunna sätta pucken i nät.

Visst vann Tierp skotten med klara 18–11, men här finns det en hel del att ”fila” på.

Nu fattas fortfarande flera lirare i det skadedrabbade Tierp och det gör ändå att prestationen är berömvärd.

I sista perioden kunde Tomas och Tobias Berlin än en gång ”måla”, så såg det ut som om matchen var avgjord. Tomas satte 3–1, men bara 24 sekunder senare kom reduceringen.

– Här var det väl enda gången vi missade markeringen rejält och flera stod bara och tittade på när Linden fick reducera, sa Daniel Stööp.

18,34 in i slutperioden tog Linden ut målvakten i ett försök att kvittera. Men det blev i stället Tierp som satte 4–2, när Jacob Alner slog fram pucken till en helt fristående Tomas Berlin.

– Vi var hela tiden steget före Linden i den här matchen och nu är vi på gång, lovade Daniel Stööp. En minus för kvällen var dock att backen Johan Wallin fick ett finger avslaget.

Nu hoppas också Tierp att få spelare som Johan Sjöberg och Marcus Skoglund tillbaka efter sina skador. På onsdag blir det ett bortamöte med topplaget Surahammar.

– Vi har nu också klart med en ny målvakt, kunde Torleif Lundsten meddela på presskonferensen. Ett besked på plussidan alltså mitt i alla skadeproblem.

Det är Pelle Jerpenberg som kommer från norska elitlaget Vålerängen.

Världens bästa kvinnliga hockeylirare Hayley Wickenheiser (i Linden) märktes inte mycket i den här matchen. Ett par besök på botbänken och ett par vunna tekningar kunde vi notera.

 

Mer läsning

Annons