Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härligt Valbo, nu vet vi hur ni ligger till

Valbo HC stod inför den första stora kraftmätningen när topplaget Enköping kom på besök.

Det blev en tuff och jämn drabbning som Valbo tog hem med 6–5 (3–2, 0–1, 3–2).

– Kul att mäta sig mot topplagen, vi fick ett kvitto på hur vi ligger till, sa Valbotränaren Stellan Gerdin.

Annons

Valbo tog sin femte raka seger och är därmed i fortsatt serieledning. Man har inte förlorat ett enda poäng vilket av många ses som överraskande med tanke på att laget är så gott som nytt samt med ett nytt tränarteam.

Synd för dem som kom någon minut för sent till matchen, för här gick det undan. Valbo var dock inte alls med på noterna. 0-1 efter två minuter och vidare 0–2 efter fyra minuter.

– Det bara visslade till, vi var inte alls med från start, kommenterade Gerdin.

Men Valbo vaknade till och vände, 3–2 (!) efter åtta minuter. Liam Lindström visade än en gång sin talang och svarade för två fina prestationer, 2–2 och 3–2. Starkt av Valbo att svara så snabbt då Enköping öppnade starkt.

– Vi vaknade och fick lite energi, sa Gerdin.

Spelmässigt var det bra fart och tight spel. Matchen präglades av ett ställningskrig och chanser åt båda håll, publikvänligt men dock inte hockey efter instruktionsboken.

– Det blir så. Vi släpper till chanser och slarvar när vi blir trötta men det var åt båda håll idag, sa Gerdin.

Andra perioden var inget vidare med smågruff, mycket slag och efterslängare samt omständigt spel.

Det blev en dramatisk upplösning av matchen. Valbo gick upp till 5–3, efter en riktig bjudning från gästernas försvar, med fem minuter kvar att spela. Men Enköping satsade alla kort framåt och oroade konstant Patrik Eriksson i hemmakassen. 5–4 efter 15.29 och kvitterat 5–5 efter 16.40, matchen såg ut att gå till förlängning då Enköping drog på sig en utvisning. Valbos Oscar Bäcklin kunde avgöra i power play.

– Det var riktigt jämnt i sista. Men vi har marginalerna på vår sida. Vi kan avgöra tack vare utvisningen, konstaterade Gerdin.

Valbo var heta och spelade med attityd, minst sagt Robin Westlin som i slutsekunderna slängde handskarna och vevade som bara den, självklart matchstraff.

 

 

Mer läsning

Annons