Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hermansson nätade direkt för Leksand

Hallå där...Daniel Hermansson, 27, tidigare Brynäsforward som debuterade för sin nygamla klubb Leksand i gårdagens allsvenska bortamatch mot Västerås.

Annons

Ni förlorade med 5–4 efter sudden – men du fick göra ett mål direkt. Hur vill du sammanfatta matchen?

– Vi gjorde en riktigt bra förstaperiod, där vi gick fram till en 2–1-ledning. I andra perioden gick vi ner oss rejält och de vände till 3–2, men sedan spelade vi helt okej i den tredje. Sedan tog de hand om extrapoängen, men jag är rätt nöjd ändå. Jag fick ju hänga dit en...

Ja, beskriv ditt 1–1-mål.

– Vi kom i ett två mot två-läge, det var en ganska tajt situation. Jag fick på ett handledsskott som gick in ganska högt bakom deras målvakt.

Du spelade i tredjefemman och bildade kedja med Markus Persson och Johan Hägglund. Hur fungerade samarbetet?

– Det fungerade helt okej. Det var väl lite svårt för dom att hitta mig alla gånger, eftersom jag är ny. Men det kommer bli bättre och bättre.

Har du smält att du tvingades lämna Brynäs?

– Ja, det har jag. Det är bara att ta nya tag och gå vidare. Jag spelade uppemot 20 minuter nu och det ska bli riktigt kul att spela mycket framöver.

Varför blev det Leksand?

– Jag fick frågan direkt efter att jag hade fått sparken från Brynäs, och efter att ha funderat ett tag så bestämde jag mig. Leksand var det bästa alternativet. Det är ett anrikt lag och hockeyintresset i Leksand är stort. Leif Strömberg (Leksands tränare) vill att det ska vara hårt jobb och hög fart, och det passar mig.

Stort tack och lycka till framöver!

– Tack så mycket!

Mer läsning

Annons