Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het diskussion kring Brendl

Nyheten att Brynässtjärnan Pavel Brendl är på väg att lämna Brynäs för spel i ryska Torpedo Nizhny Novgorod har väckt debatt. Här är några av de kommentarer vi fått in från er läsare.

Annons

Jag är sjukt besviken. Nu behöver jag inte se fotbolls EM heller, kommer inte kunna njuta efter att fått reda på att Brendl lämnar Brynäs.
Mats

Hur ska Brynäs klara sig utan Brendl. Nu blir det kvalserien igen!
Gett Upp

Näärå! Vi behöver inte Brendl. Vi kör med j18 och j20 laget. SM guld redan i år. Hansen blir elitseriens bäste målskytt och Dackell blir yngre med åren och Widing... ja han sticker väl oxå till ryssland. Det ordnar sig :/
De e bara o vara ironisk, enda sättet att hålla humöret uppe.
Urban

Jag tycker det är bra att vi låter Brendl gå. Och varför all denna hets? Visst han är en bra spelare men ett helt lag står inte och faller med EN spelare! lyssna bara ett lag består ju utav ett lag med spelare som hjälper varandra! Inte enskilda spelare. Brendl kommer bli saknad men vi klarade oss innan vi hade honom, vi gick till och med till slutspel! Och förra säsongen var inte Brendl bäst i brynäs, visst han vann poängligan men är man bäst bara därför? Andra spelare får nu chansen att kliva fram och visa vad dom går för. Det kanske är bra för laget att brendl försvinner? Vi kanske lär oss att spela som ett lag igen med det stora hjärta vi är kända för. Och ni som säger att ni är " troget fan" som börjar få nog, ni är inget troget fan!!! Ett troget fan stöttar brynäs i vått och torrt, i motgång och framgång! Lär er det eller skit i å stötta dom alls
Stolt Brynästjej

Aj aj, där försvinner många poäng!
Matti

Detta kan inte vara sant!? Förstår att han drar men detta har brynäs verkligen inte råd med!
Calle

Lycka till Brendl, hoppas du kommer tillbaka till Brynäs nån gång.
Linus

Jaha då blir detta förmodligen tack och hej till vår skarpskjutande tjeck. Lycka till i KHL.
Lasse

Vi får se det från den ljusa sidan - Brynäs kommer att ha bra ekonomi i Allsvenskan i alla fall!
Anders Berg

Känner stor sorg och pressen på Sundlöv blir minskar ju inte direkt nu. Finns ju inte direkt något på marknaden heller men vi kan väl göra som tidigare år och chansa på finnar. Suck
Uppsala

Tack för det Brynäs. Den enda spelaren som producerat något. Gör er av med Dackell, Lind, Danielsson och de andra istället. Kan tacka för den fina säsongen som var, där vi med nöd och näppe klarade oss kvar. Längtar tills vi kommer möta Leksand, AIK, Almtuna nästa år...JIPPIIIIIIIIIIII
Lägg alla pengarna på GIF istället

Laget kommer att gå bättre, släpp upp några målskyttar från juniorerna.
Har bara sett 3 J20 matcher, men har också hört att Henrik Thegel är vass, även Jacob Silfverberg.
De kan nog inte ersätta Brendl, men kan hjälpa till, och de får chansen så kan det nog bli genombrott!
Anders

Vad är de med Brynäs och tänkandet? Visst bra pengar i kassan men tror du de hjälper i AS? Finns inte en chans i *pip* att de kommer att kunna hitta någon som ens kan göra 50% av det Brendl levererar! Från att vara glad över en bra förberedd säsong till rena dyngan igen. Nej nu blir de ingen inbetalning på läkerolen i vinter för nu har dom sålt tasken till räven och även sålt dragplåstret för publiken!
Mattias

Inte bra.. Där förlorar vi många poäng!! Nu har ledningen en ännu större press att få ihop ett elitseriemässigt lag!! Sumpa inte det en gång till Sundlöv.
Stampe

NEJ, det är inte sant. Här kommer man hem från jobbet för att läsa om brynäs har värvat någon center så läser man detta jag gråter
Ekis

Detta börjar gå lite för långt , det är inte idrott längre, det är en ekonomisk maktkamp och med Brynäs minst sagt usla ledning både sportsligt och ekonomiskt är Brynäs ett sjunkande skepp som mer och mer kilas fast i bottendyn.
Lars

Total katastrof är vad detta är, kvalserien nästa..
Roger

Vad är det för jävla tokidé å tro att juniorer typ Silfverberg ska kunna axla ens en 10-del av vad Brendl producerar. Rent av helt befängt å idiotiskt! Näe, om man nu säljer Brendl (Gud, förbjude) så borde dom för det första skriva ett nytt treårs kontrakt med han så han kommer tillbaka efter de här två åren. Han trivdes ju tydligen så väldigt bra i Gävle! Hur ofta har Brynäs importer (läs: Finnar) trivts i stan? *Hrmmm...* Det är så belämmande att läsa sånt här så man vill bara grina! Nu hoppas jag då att man värvar in en toppcenter och en målspruta av absolut högsta kvalité! Det ska det finnas pengar till nu!
Blanken
Svara

Så var då mina 18 år på samma plats över, vad ska Sundlöv och dom andra i ledningen visa oss fans nu, en kanonspelare från Oskarshamn, nej nu är det läge för samtliga i ledningen att avgå för gör ni det nu,så slipper ni vara med att ramla ner i Allsvenskan, för det är där Brynäs kommer att vara om en säsong.
Att ingen ansvarig kan förstå att laget behöver spelare som kan visa upp sig och som kan locka publik till Läkerolen nog för att en junior kan vara rolig att se ibland men han lockar ingen publik och därmed är förfallet i rullning. Ingen publik, inget spel i Elitserien. Det förstår alla utom ledningen för Brynäs. Uselt och åter uselt agerat även denna gång, som vanligt numer.
Pelle

Nu är det tack och hej för Brynäs nästa säsong. Vem ska nu göra målen? Molin!?!? Ser mööörkt ut nu och kan inte se någon som ska kunna ta över efter Brendl. Nu behövs det en ersättare för en del av de pengar man får för Pavel.
Matte

Besviken? Besviken! Ni kan väl knappast vara besvikna över det! Nu finns chansen att värva en spelare som jobbar för laget. Det är något som ni Brynäsare behöver.
Quasimodo
De var väl ett jävla tjat om allsvenskan nästa ! Förrförra året kom vi till slutspel UTAN Brendl och förra året vart det kvalserien MED brendl ! Så nu har brynäs chansen att köpa in en målskytt som kan arbeta lite och åka skridskor också .
Nikken

Först Månsson och nu elitseriens bäste målgörare. Hur skall vi lyckas hålla oss kvar nästa år???
Tidigare värvade utländska målgörare har ju floppat totalt. (vem har scoutat dom?)
Roger

Såg ca 15 matcher säsongen 07/08 men kommer inte att åka till Läkerolen en gång kommande säsong. Trist att inte ledningen förstår att det är lirare som Brendl som gör att vi supportrar går på matcherna. Om pengar behöver sparas kanske sportchefen kan ställa sin plats till förfogande? Otroligt besviken medlem idag.
Kajsa

Satt och väntade på ett bra tillskott till truppen, så får man det här i ansiktet.Hur skall Brynäs klara sig utan Brendl? Fylla upp med juniorer, glöm det. Det måste till en ersättare som kan producera 50 poäng eller mer, det är det vi har tappat. Att tro att någon junior skall ta den biten, de är att tro på tomten. Vill klubben tillfredsställa sina fans på ett trovärdigt sätt måste brendl ersättas.
Janne

Det är dags för Sundlöv och tänka över sin egen situation. Här drar han ner föreningen i träsket med en alltför stor spelarbudget ena året. För att innan starten av nästa, sälja ut den STÖRSTA stjärnan i laget. Patetiskt! Nu blir det allsvenskan nästa.
Miksu

Bara brynäs tar oskäligt mycket pengar för Brendl annars vill jag se honom i Läkerolen i höst. Hoppas att han stannar. Spelare av hans klass växer inte på träd
Henrik

Vad ska ni kallas? Fans eller? Verkar ju som att 97% av alla s.k. brynässupportrar vänder sig mot laget och ledningen vid varje sån här grej. Vad skulle Sundlöv ha gjort annars? Behållt en omitiverad stjärna som surar och vill bort!?
Nej, Brynäs behöver något annat än Brendl just nu - och det är fans som ställer upp och stöttar sitt lag istället för att bara skälla och gnälla. Nej, ransaka er själva istället. Ni förstör för Brynäs!
Pratade lite med en brynäsare här i Karlstad inför en match under säsongen:
"Vi skulle behövt de fansen som finns här, för stödet från publiken i Gävle existerar knappt."
Välj själv: Heja fram Brynäs till slutspel eller gnäll Brynäs till allsvenskan.
Värmlänningen

Helt rätt värmlänningen ! Är helt med på din sida . Allt klagande hjälper ju inte precis ! Kom igen nu för fan !!
Nikken

Varför så negativa Brynäsare? Efter många års bortvaro från Gästrikland - dock trogen Brynäs-fan - kan jag inte undgå att märka hur uppgivna de flesta Brynäs-fans är. Jag håller med om att Brendl producerat mycket, men ett lag kan inte byggas på bara en enda spelare. Om så vore fallet vore Brynäs inte mycket att hurra för. Varför så tyst på läktarna? Varför så mycket gnäll? Är det nån gång läge att visa var man har sitt hjärta så är det väl i motgång! Nu behövs det mer än nånsin! Varför gå i snö och sörja när man kan va på isen och ha det glatt? "Ropa inte hej förrän man är över bäcken" heter talesättet. Brynäs-fansen gör det över lag fast i negativ mening. Inställning, attityd, mod vore bra att ta fram både hos föreningen, fansen och laget. Matcherna vinns i huvudet innan de vinns på isen. Där jag bor härskar HV71. De tror på framtiden, bygger vidare och har gjort så i flera år. Brynäsledning; kom hit och ta lärdom!
Klinsmann

Satt i halsen när jag läste artikeln om att Brendl ska bort från Brynäs! Ja du Sundlöv..... Äntligen när detta lag hade fått en riktig målspruta av rang , ska man läsa att han ska bort efter 1 säsong?! Ja pengarna lär Brynäs behöva. Vem hade tänkt bli en målskytt nu då? Någon junior?Eller någon veteran? Vilka publikfavoriter finns kvar då? Widing och ett par väldigt tunga axlar på Markström som dom flesta ser som nån räddare efter våra tidigare floppar. Visst markan har vart bra , men lite tidigt och döma denna talang att han ska bära vårt Brynäs tillsammans med en ännu oerfaren målvakt. Ser inte alls lovande detta! Det enda positiva är väl en förstärkning i form av Lars Jonsson but thats all! Men visst Brynäs i med och motgång!
Lojden

Nu ger jag upp. Jag orkar inte med alla besvikelser längre. Jag förstår om Pavel vill tjäna lite kosing men här verkar det ju som att Brynäs inte ens är villiga att slåss lite för att ha honom kvar. Mitt intryck har ändå varit att killen har trivts bra i Gävle. Sanera ekonomin, pratas det om. Visst, lycka till med det. Vad spelar miljonerna man får för Brendl för roll när laget bara förlorar och ingen går på matcherna? Vad sägs om att riva kontraktet med Jonsson också, så sparar vi ännu mer?
Josh

Brynäs har nog aldrig varit svagare än de ser ut att bli kommande år med den laguttagning man hittills visat upp och på det försvinner Brendl. Katastrof. Ett svidande resultat av misslyckande av oansvariga personer i styrelsen och i Brynäs kontorskorridor. Följden av detta blir ännu tommare läktare, färre säsongsbiljetter och missnöjda sponsorer. Jag själv spar in massor av tid efter alla år av tittande på hockey på läktare och tv.
Tack och adjö Brynäs från Elitserien och från mig.
P.L.

Ja, där bokstavligen "torpederades" Brynässkrovet. För att fixa kommande säsong krävs mer eller mindre underverk. Det positiva är att absolut ingen kommer tro på BIF så vi kan verkligen slå ur underläge..
Tobias i Stockholm

Vilket Vågspel! Förstår också dilemmat, Brendl vill till Ryssland och Brynäs kan få lite kulor å ena sidan, Å den andra sidan, vad betyder pengar när spelarmarknaden är liten och där Ryssarna tar alla lediga spelare med klass. Vad betyder dessa pengar om det slutar i degradering... Vad betyder dessa pengar om publiken börjar tröttna redan i juni(!!!). Som sagt det är ett svårt dilemma och vågspel från klubben, men vad är egentligen alternativet... Tvinga Pavel Blunder kvar mot sin vilja? Känns inte alls bra det heller...
Pellagonen

Glöm inte att Brynäs släppte in ÖVERLÄGSET mest mål i PP förra säsongen.. Pavel stod väl för 95% av dom tappade puckarna på blå. Pavel med sina 31 mål lyckades kravla sig upp på en mindre hedrande 20:e plats i Brynäs interna +/-. Pavel va 2:a i Brynäs interna utv.liga... Han va bra, inget snack.. men fakta är fakta.. Personligen hoppas jag på 2 stycken supertaggade AHL-spelare som kör skiten ur sig varje match och vet hur man peppar och aldrig viker en tum i närkamper! Andreas Johansson vore väl inte så dumt heller.. Med fortsatt hopp om en ljus framtid för BIF, tack för mig!
Söderhamn

Ett långsiktigt vettigt och rätt beslut. Långsiktighet handlar i Brynäs fall om att hålla sig kvar i Elitserien, långsamt öka sponsor och publikintäkter, bygga laget ungt, billigt och smart och sedan, när ekonomin och den egna mer välfyllda kassakistan tillåter, satsa alltmer offensivt. Kanske runt 2011-2012. Så fungerar det. Och ibland svider det. Kunde Djurgården klara sig i fjol kan Brynäs det i år.
Mekongdeltat

Skärpning, inte undra på att det gick så dåligt för BIF förra säsongen om allt ska kretsa kring en spelare. Jag är förtjust i Pavels speluppfattning och han är grym passningspelare. Hockey är dock en lagsport som kräver stenhårt arbete av varje spelare, han har en förmåga att sprida negativa vibbar som inte är bra för ett lagbygge. Jag tror att BIF klarar sig bra om inte bättre utan Pavel, målskyttet ska fördelas på flera spelare då fungerar laget bättre. Vad händer om han blir långtidskadad, ska man lägga ner sig och dö, eller.....
Molle

Varför denna hysteri angående Brendl? I och för sig kan det vara ett avbräck men katastrof är det inte, viktigare är det enligt min mening att vi har två målvakter som inte släpper in 7 mål på 36 skott eller så som den gångna säsongen. Ett bra lagspel börjar med ett tryggt försvar. Det goda från gångna säsongen förde med sig att Brynäs fick fram en lovande målvakt i form av Jakob Markström. Senast det hände vann Brynäs SM-guld med (Lill-Honken). Tom Bisset som också var en målskytt av rang bevisade att han även var en lagspelare av rang, han verkade få med sig sina lagkamrater till att vinna. Frågan är om Brendl har den ingridiensen i sig. Dessutom är det ju än viktigare att det finns spelare som Huss som med sin vilja kunde gå in i ett byte och bara trycka ner pucken i anfallsson och på det viset skapa ytor för andra spelare. Kedjan med spelfördelaren Janne Larsson kämpen Huss och målskytten Bisset hade nog lite av alla egenskaperna förutom sin spetskompetens.
Anders

Heja Sundlöv! Nu kan du ringa till Gevalia och Läkerol och erbjuda lagerplats åt deras varor för någon publik lär ni inte få, det är ett hån mot oss supportrar. Tänk på vilken uppslutning det var i Västerås i sista matchen. Hade alla vi som var där vetat vad som komma skulle, ja då hade inte Brynäs spelat i elitserien. Man ersätter inte 40 mål med dom spelare som finns i truppen idag. Ytterligare ett klavertramp från Sveriges struligaste förening.
Micke

Visst tjänar Brynäs pengar på att hyra ut Brendl och det är nödvändigt i en klubb som blöder ekonomiskt.
Satsning?

Man blir ledsen när pengar går före hockeyn.Vem skall nu göra mål i avgörande matcher? Ni har ju kontrakt med en superspelare! Varför då låta honom åka till Ryssland??
Lars

Det är lätt att hacka på Sundlöv i motgång.
Men vad har Brynäs för val. Om Brendl blir erbjuden ett kontrakt som gör honom stenrik på en säsong och Brynäs stoppar honom. Vad händer då? Vad ska Brynäs med en omotiverad Brendl? Tyvärr är det nog bara att gilla läget och hoppas att Sundlöv kan hitta 2-3 andra spelare som tillsammans kan lyfta laget.
Vidare är det trots allt så att en ensam stjärnspelare är en chansning. En skada tidigt på säsongen och vi blir utan såväl pengar som andra spelare.
Nu är det upp till alla motgångssupportrar att välja sida. Antingen stötta laget och kämpa för en rejäl uppryckning eller dra ändan ur vagnen en gång för alla.
Pelle Borås

Att Brendl sticker till Ryssland var mer än väntat. Märkligt att man inte ryckt loss honom tidigare. Vi kommer att få se mer av den ryska "rovdriften" framöver, detta är bara början, Elitserien kommer på sikt att förvandlas till en medioker farmarliga åt NHL och KHL. Kapitalet styr, svårare än så är det inte.
Givetvis är detta en jätteförlust för Brynäs. Det är därför dags för herr Sundlöv att kavla upp ärmarna på allvar. Alla vi fans förväntar oss nämligen att han inom kort presenterar; 1) en fullgod ersättare för Brendl och 2) en förstecenter i klass med Andreas Johansson. Först när detta är klart kan han ta semester med gott samvete - och är dessa poster fortfarande obesatta när isträningen börjar bör Sundlöv ställa sin plats till förfogande. Visa lite handlingskraft och kapacitet nu Brynäs!
Smurfen

Med Brendl försvinner 30-40 mål. Det är bara att se hur det gick för Mora......
Larunå

Mer läsning

Annons