Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hietanen: "Speciell känsla att möta Brynäs"

Han uppgraderade sig till Sveriges bästa lag efter tre år i Brynäs.

I eftermiddag ställs Juuso Hietanen för första gången mot sina gamla kompisar när lagen möts i Kinnarps Arena.

Annons

– Nu funderar jag inte så mycket på det – men på uppvärmningen när Brynäs finns där på andra sidan kommer det säkert att vara lite speciellt, funderar Juuso.

Förra säsongen var hans solklart bästa sedan han kom till Sverige 2007. Han hade mest speltid av alla i hela elitserien och gjorde även sin poängmässigt bästa prestation med 29 poäng (12+17). Det gav en plats i den finska VM-laget i våras där han dock skadade axeln allvarligt.

– Jag fick den opererad i somras och det har tagit tid att komma tillbaka. Det var lite jobbigt precis när jag hade kommit till en ny klubb. Men jag hann spela några träningsmatcher innan serien startade och nu börjar jag komma ikapp.

HV värvade honom som ersättare till KHL-flyktade backen David Petrasek. Nu spelar Juuso i HV:s fruktade förstafemma och bildar backpar med sin landsman Pasi Puistola medan Martin Thörnberg, Johan Davidsson och Jukka Voutilainen är anfallstrio.

– Det är skönt att ha dom i samma lag. Så mycket kan jag säga. Annars är det inte så stor skillnad att spela i Brynäs och HV 71, funderar Hietanen.

Hans första elitseriematch i sin nya förening slutade med förlust mot Djurgården med 3–2 efter en tuff uppgörelse och Brynäs hade ingen premiärlycka mot Modo där det blev 0–2. Nu jagar båda lagen sin första seger.

Men några tips till sin tränare Janne Karlsson om hur Brynäs spelar har han inte.

– Nä, det tror jag inte behövs. Han har nog koll ändå. Men vi måste spela på topp för att vinna – så enkelt är det. Brynäs är ett riktigt bra lag med massor av talanger som dessutom jobbar hårt varje dag.

Han upplever det inte heller som någon större skillnad att spela i HV jämfört med Brynäs.

– Nu har jag varit här så kort tid men än så länge så kan jag inte säga att det skiljer sig jättemycket. Det är klart att det finns olikheter men för mig har det inte varit någon större omställning.

När Sporten pratar med honom har han just genomfört ett träningspass i Jönköping och inte funderat så mycket på Brynäs än. Men han erkänner att när det drar ihop sig till match kommer nog en och annan känsla fram.

– Jag har ju ändå spelat i Brynäs i tre år och känner nästan alla. Vissa har jag fortfarande kontakt med och då är det klart att en sån här första match blir speciell. Det blir nog samma sak när jag kommer tillbaka till Gävle och Läkerol arena också, säger Hietanen.

Men han kommer inte att lägga några fingrar emellan för att bjuda Brynäs på något i eftermiddag. HV är stora favoriter i matchen och att ta hem SM-guldet.

– Det skulle vara jätteskönt att ta en seger nu när vi förlorade premiären. Då spelar det ingen roll att det är Brynäs som står för motståndet...

Mer läsning

Annons