Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyfesten bakom hemmasegern

Säsongens bästa publiksiffra. ”Hockeyfesten” på plats och ny seger efter en gastkramande avslutning.
Det blev en perfekt eftermiddag för Brynäs efter 4–3 hemma mot Mora. Eller?
– Nja, det är inte hundra ännu. Just nu är det viktigaste att vi hittar ett spel där vi känner oss trygga, säger Micke Lind.

Annons

Jodå, visst blev det ny seger. Den andra raka för Brynäs. Och visst fanns publiken där – 7 911, säsongens bästa så här långt – och stämningen var förstås på topp. Fattas bara när Björkeligan hade dragit ihop över 850 personer till den så kallade ”Hockeyfesten” och fyllde upp en hel kortsida och lite till på varje långsida.


Som vanligt när ”Hockeyfesten” är på plats ropades spelarna in på isen. För Micke Lind, som själv gjorde två mål och passade till ett, var det första gången han fick vara med och ta emot hyllningarna sedan festen fick nuvarande uppslutning och format.
– I fjol var jag skadad och året innan spelade jag inte heller. Häftigt! Verkligen lyckat och kul att spela inför den här publiken var några av hans omdömen som givetvis delades med resten av – ett för ovanlighets skull – uppsluppet och glatt Brynäsomklädningsrum. Men där fanns också tid för eftertanke och visst manande till lugn. För Brynäs är fortfarande märkt av den usla säsongen så här långt.


4–3 mot Mora var inte någon övertygande seger. Och att Brynäs nu vunnit två av tre matcher sedan Leif Boork fick lämna laget vill inte Lind dra för stora växlar på.
– Nej, alltså, i alla föreningar som byter tränare blir det en förändring. Men så här långt har vi inte kunnat ändra så mycket. Just nu är det viktigaste att vi får några trepoängare med oss, säger han.
– Det är ju så här vi måste spela i några matcher nu för att vinna lite. Jag tror folk är mer nöjda bara vi vinner, än om vi spelar snyggt.
– Vi spelade ju bra i flera av de matcher vi förlorade med uddamålet i början, men det är ju ingen som sitter och kollar i tabellen och säger att där och då spelade vi bra. Det är ju bara segrar som räknas. Inför säsongen ville vi spela lite mer offensivt, men nu försöker vi hitta ett spel där vi känner oss trygga.


Micke Lind är förstås oerhört glad efter den andra raka segern, men det är lätt att förstå honom när man tänker på hur krampaktigt och nervöst Brynäs stundtals spelade i går.
Trots 2–0 efter första perioden lyckades Brynäs aldrig stänga matchen.
Mora reducerade till exempel till 2–1 i numerärt underläge och gjorde också 3–2 alldeles i början av tredje perioden, och även 4–3 med dryga minuten kvar sedan Ove Molin precis missat att sätta pucken i Moras öppna kasse.
– Det är ju det jag menar, säger Micke Lind. Det blev en anspänning och vi gick ned oss i spelstyrka.

Ja, verkligen. Björne Danielsson gjorde en fin frånvändning och passade mig och jag sköt direkt. Då kändes det bra, vi fick energin tillbaka och tog lite från dom också. Men det gick aldrig att slappna av. Skönt att vi vann.

Mer läsning

Annons