Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyligan tar tag i Brynäs idéer

Brynäs förslag på förändringar i elitserien har nu så smått börjat bära frukt.
I går, vid ett möte i Hockeyligan, tillsattes en rad olika arbetsgrupper för att börja jobbet.
– Roligt att Brynäs finns med och går i bräschen, säger Hans-Göran Karlsson.

Annons

För en dryg månad sedan kunde Sporten avslöja Brynäs IF:s tankar och idéer runt framtidens elitserie i ishockey.

För övriga klubbar i Hockeyligan presenterade Brynäs sitt förslag till förändringar och i går hölls ett första möte i ärendet.

– Avsikten med vårt förslag var att skapa en debatt i Hockeyligan. Vi måste göra något i svensk hockey för att skapa en lönsam produkt. Det har vi inte nu och det är vi själva som äger ansvaret och ingen annan kommer att göra jobbet åt oss, menar Brynäs klubbdirektör Hans-Göran Karlsson.

Själv kunde han inte delta på mötet mellan elitserieklubbarnas direktörer i går eftersom han befann sig vid förvaltningsrätten i Falun hela dagen, där alkoholfrågan i Läkerol Arena stod på agendan. Men sportchefen Micke Sundlöv fanns i hans ställe.

– Det blev ett bra möte. Det tillsattes en rad olika arbetsgrupper där jag själv kommer att leda en grupp som ska titta på affärsutveckling inom Hockeyligan, säger Hans-Göran Karlsson.

Andra bitar i Brynäs förslag som bland annat handlade om antalet lag i elitserien, seriesystemet, rinkens mått, med mera, har det också tillsatts arbetsgrupper för.

– Det känns som vi har en bra grogrund att stå på och det känns positivt för framtiden att vi nu satt igång en debatt för att förändra hockeyn till det bättre, säger Hans-Göran Karlsson.

Mer läsning

Annons