Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeyprofilen Gunnar Svensson berättar om kampen mot cancern

/
  • Magnus Pääjärvi lade ut sitt glädjebesked inatt: pappa Gunnar, agent till bland andra Nicklas Bäckström, besegrade cancern.

Han fick beskedet under torsdagen. Ett dygn senare visste hela hockeyvärlden efter att sonen berättat den glädjande nyheten på Twitter. Gunnar Svensson, som är Nicklas Bäckströms agent, har besegrat cancersjukdomen.
– Jävlas cancern med mig får jag jävlas tillbaka, säger Svensson.

Annons

Det var sommaren 2013 som 59-årige Gunnar "Svesse" Svensson fick beskedet att han hade lymfcancer. Han berättar nu för Sporten om sjukdomstiden.

– Jag bestämde mig direkt för att slå bort all eventuell självömkan, inse läget och utgå därifrån.

– För bara 15–20 år sedan var cancer nästan en dödsdom, men forskningen har kommit så långt. Den här typen av cancer botas 60–65 procent av patienterna från och det fick jag veta redan från början, säger Svensson.

Han har sedan beskedet genomgått både cellgifts- och strålbehandlingar för att sedan gå på efterkontroller, som han gjort sedan 2014.

– Cellgifterna sätter ner orken och maten smakar plåt efter behandlingarna, men jag klarade mig ändå bra. Jag har motionerat hela mitt liv och det ger en väldig fördel. Allt har gått så bra som det bara kunnat.

Svensson menar att han inte påverkats allt för mycket av sjukdomen, varken i vardagen eller i hans arbetsliv som spelaragent med bland andra Henrik Zetterberg, Nicklas Bäckström och Anton Strålman i sitt stall.

– Jag har försökt att inte bry mig om själva sjukdomen. Jävlas cancern med mig får jag jävlas tillbaka, säger Svensson.

I går fick han beskedet att han inte behöver fortsätta med efterkontrollerna. När hans son, Magnus Pääjärvi, fick reda på det frågade han sin pappa om han kunde dela med sig av beskedet på Twitter.

– Jag sa ja och tänkte inte så mycket mer på det, säger Svensson.

Magnus Pääjärvi skrev ett twitterinlägg om den tidiga julklappen att hans pappa inte behöver fler efterkontroller. Inlägget hade på fredagsmorgonen gillats av 3 500 personer och delats vidare över 700 gånger.

– Glädjebesked är alltid uppskattade, men det blev verkligen väldiga reaktioner. Bara nu på morgonen har jag fått ett 20-tal sms. Det är korta, glada tillrop och det är så klart bara kul, berättar Svensson.

Efter den tidiga julklappen känner Gunnar Svensson inte att han behöver så mycket mer till jul. Men när han fritt får önska något från hockeyvärlden kommer det fram att han fortfarande har Modo nära hjärtat.

– I agentrollen är man rätt neutral. Men jag är uppvuxen en kilometer från Kempehallen och jag skulle så klart kunna önska att Modo klarar sig utan kval. De får passa sig nu när de varit där nere flera säsonger, till slut brister livlinan, avslutar Svensson.

Läs mer: "Bäckis" visade vägen när Washington vann

Bäckström nu med i exklusiv svensk skara: "Han är helt fantastisk"

Nicklas Bäckström hittade rätt – men segersviten bruten för Washington

Mer läsning

Annons