Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeytvåan: Fredagens matcher

Sätra/Oppala vann derbyt mot Huge, och Team Gävle föll med uddamålet.

Annons

TG föll på eget grepp i målkalas
HOCKEYTVÅAN. Team Gävle gjorde sex mål mot Söderhamn/Ljusne. Sånt ska man vinna en match på – om man nu inte släpper in sju mål.
Speciellt bittert för TG var det att laget hade 6–5-ledning och pressade tillbaka gästerna, men lyckades göra ett klockrent självmål. En av TG:s backar skulle spela pucken bakom eget mål – men slog den istället i mål och 6–6.
I missmodet efter det passade Söderhamn/Ljusne på att ta ledningen några minuter senare när matchen också gick in i slutminuterna.
T/G hade dock chansen till kvittering i ett power play som pågick i en och en halv minut, men pucken hamnade överallt utom i mål.
– Det här var en besvikelse, sa Peter Jönsson i TG. Vi gjorde en dålig match, och alla kan bättre. Nu får vi jobba oss ur den svacka vi är i.

TEAM GÄVLE–SÖDERHAMN/LJ 6–7 (2–2, 3–3, 1–2)
Mål, TG: Kristoffer Sjölén 2, Christoffer Naenfeldt, Patrik Strand, Erik Pettersson, Kalle Åkerlund
Bäst i TG: Lukas Broman (mv).

Sätra/Oppala avgjorde med 6 sekunder kvar
HOCKEYTVÅAN. Det var full fart i derbyt i Kasthallen – och in i det sista växlades chanser. Sätra/Oppala utnyttjade dock sin – och vann med 3–2 efter att ha gjort mål med 6 (!) sekunder kvar att spela.
Huge stred bra på hemmais, och gjorde en verkligt underhållande match av tillställningen. Med bra försvarsspel lyckades man hänga med hela matchen – och hade faktiskt ett tre-mot-ett-läge i slutsekunderna. En sidledspassning skapade öppet mål – men Sätra/Oppalas målvakt Rasmus Larsson lyckades hinna tillbaka.
Istället vände spelet – och Mikael Svensson gjorde sitt tredje mål för kvällen efter 19,54.

HUGE–SÄTRA/OPPALA 2–3 (0–1, 1–0, 1–2)
Mål, Huge: Joakim Salestadt, Martin Hammargren.
Sätra/Oppala: Mikael Svensson 3.
Bäst i H: Målvakten Viktor Tahlén, samt laginsats.
Bäst i S/O: Mikael Svensson, Rasmus Larsson (mv), Mikael Lindman.
Domare: Mats Rundberg.

Torsdagens match:
Hofors utklassade Malung
HOCKEYTVÅAN. Hofors hade inga problem att vinna borta mot Malung i division 2 västra A i torsdags kväll. Segersiffrorna skrevs till hela 8–2.
– En kassaskåpssäker seger. Det var länge sen ett Hoforslag vann med så stora siffror här uppe, säger tränaren Conny Elfsberg nöjt.
Malung hängde med till 2–2, men sedan var det Hofors för hela slanten.
– Vi åkte på en del utvisningar i den andra perioden, men när vi klarade av dom så gick vi ifrån och matchen var klar, säger Elfsberg.
Centern Mikael Holmqvist, backen Christer Elfsberg och målvakten Ronnie Karlsson får varsitt extra plus i ett starkt bortalag.

MALUNG–HOFORS 2–8 (1–2, 1–4, 0–2)
Målen, Malung: Johan Eriksson 2. Hofors: Mikael Evertsson 3, Mattias Strand 2, Patrik Engvall, Mikael Holmqvist, Andreas Johansson.

Mer läsning

Annons