Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforskille ny tränare i Luleå

Hallå där Anders Eriksson, 23, från Hofors som blir hockeytränare för Luleås J20 Elitlag.

Annons

Från Hofors till Luleå. Hur gick det här till?

– Jag har faktiskt alltid haft Luleå som lite av min favoritklubb. Jag såg att de sökte assisterande tränare till sitt J20-lag så jag skickade en ansökan.

Vad hände sen?

– Stefan ”Skuggan” Nilsson (förre spelaren och numera tränaransvarig på ungdomssidan i Luleå) ringde och erbjöd mig jobbet som assisterande till Petter Nilsson (tidigare back i klubben). Jag blev ganska paff när ”Skuggan” ringde, men nu har jag skrivit på för ett år till att börja med.

Du har varit tränare i några år nu, berätta om din bakgrund?

– Förra säsongen var jag tränare för Leksands U16-lag, men det blev lite för tungt med allt bilåkande eftersom jag bott i Falun och pluggat där. Nu kan jag läsa sista året på distans när jag bor i Luleå.

Vad studerar du?

– Jag går på idrottstränareprogrammet, det finns bara i Falun.

Och i Hofors hade du också tränaruppdrag, va?

– Jag var den som startade damlaget i Hofors (den minnesgode kommer ihåg att Anders blev månadens ungdom i den här tidningen i samband med det 2007).

– Det har alltid varit en dröm att bli hockeytränare på hög nivå. Och att bli juniortränare i Luleå är en fin möjlighet att komma in i branschen.

Brynäs har aldrig varit aktuellt?

– Nej, faktiskt inte. Luleå har som sagt varit mitt lag.

FOTNOT: I intervjun med Anders Eriksson i december 2007 avslutade reporten med att konstatera att: ”Bli inte förvånade om han dyker upp i betydligt större sammanhang i framtiden”.

Mer läsning

Annons