Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoforsmålvakt spelar med Foppa och proffsen

/
  • Jacob Schönberg-Jansson i Sollefteå Hockeys tröja 2009. Nu ska han tillbaka till Niphallen och spela med svensk hockeys största stjärnor i Icebreakers.

Jacob Markström tvingas tacka nej till att spela med Icebreakers i helgen.
Då får Hofors målvakt Jacob Schönberg-Jansson hänga med och spela med Peter Forsberg och övriga stjärnor.
– Det känns väl ungefär som en pojkdröm som går i uppfyllelse, skrattar han.

Annons

I morgon fredag och på lördag spelar Icebreakers välgörenhetsmatcher i Sollefteå och Järpen.

Allt sedan 2002 när Peter Forsberg och Markus Näslund drog igång Hockeyproffsens stiftelse i Västernorrland och dess välgörenhetslag Icebreakers har miljontals kronor delats ut till sjuka och behövande barn inom olika verksamheter.

Målvakterna Anders Lindbäck och Jacob Markström plus Nicklas Bäckström är de som främst deltagit från Gävle genom åren. I år kan dock varken Bäckström, som opererade en höft i våras, eller Markström vara med.

– Jag hade en väldigt lång säsong och har en liten känning och behöver vara hemma och träna i stället. Så Lindbäck får åka själv den här gången, förklarar Jacob Markström.

Men Anders Lindbäck, som nyligen bytte klubb från Buffalo till Arizona i NHL, behöver förstås en back up och hittade en andremålis i form av kompisen Jacob Schönberg-Jansson, som bor i Sandviken och spelade i Hofors förra säsongen.

– Det ska bli skithäftigt att bara få sitta i samma omklädningsrum som "Foppa". Han är ju största legenden inom hockeyn, så verkligen jättekul att få följa med.

Tror du att du får spela något då?

– Hehe! Det vet jag inte, men lite extra kul att vi ska till Sollefteå. Jag spelade där för några år sedan, så kul att komma tillbaka dit.

27-årige Jacob Schönberg-Jansson inledde karriären i Almtuna och spelade juniorhockey i Nordamerika. I Hofors hamnade han via spel i flera division 1 och 2-klubbar runt om i Sverige. Om det blir något spel kommande säsong är dock oklart.

– Jag har tackat nej till Hofors, vi har fått barn och jag har eget företag och så. Men efter den här helgen lär man ju inte bli mindre sugen direkt, så vi får se om det blir något nånstans.

Men först ska Jacob lira med flera av Sveriges och NHL:s största spelare genom tiderna. Bara att kolla in laguppställningen här intill så ser ni själva stjärnstatusen på lagkamraterna.

På fredagskvällen möter Icebreakers en Ångermanlandskombination och på lördag ställs man mot norska laget Nidaros från Trondheim.

Mer läsning

Annons