Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Honken hade troligen stannat i Brynäs"

Gjorde Brynäs rätt eller fel som tackade nej till Johan "Honken" Holmqvist? Nu ger Roger Melin, guldtränaren från 1999, sin syn på saken. – Det kanske hade varit bättre att satsa på Honken, säger Melin som numera är tränare i allsvenska AIK.

Annons

Nyligen var Roger Melin tillbaka i Gästrikland. Hans AIK bortaslog Brynäs i Sandviken med 2–1. Sporten träffade Melin efter matchen och lät honom bedöma Brynäs trupp.

– Jag har inte tittat så noga. Brynäs hade ett bra lag i fjol och till den här säsongen har laget fått in några roliga nyförvärv, som Lasse Jonsson, Ola Svanberg och Jonathan Granström. Man har ju tappat Brendl, men det finns många unga spelare som kan blomma ut. Det ska bli kul att följa dem, säger Roger Melin.

Kan det räcka till slutspel?

– Det tror jag, absolut. Elitserien är elitserien. Det gäller att få en bra start. Om man får allt med sig i början blir allt så mycket lättare. Det räcker med att få en dålig start för att det ska gå tungt resten av säsongen.

Brynäs har valt att satsa på sina unga målvakter den här säsongen, 18-årige Jacob Markström och 20-årige Anders Lindbäck. Johan "Honken" Holmqvist, som vann SM-guld med Brynäs 1999, fick nobben. När han inte fick klart med någon ny NHL-klubb var Honkens största önskan att få vakta Brynäs kasse kommande säsong. Det blev elitseriekonkurrenten Frölunda istället.

Roger Melin är kluven inför Brynäs val.

– Markström är riktigt bra, men problemet är ju att han är ung och därmed kan försvinna från Brynäs inom en snar framtid. Den här säsongen är det väl ingen fara, men därefter vet man inte, säger Melin och fortsätter:

– Honken hade ju blivit en hemvändare och troligen stannat kvar i Brynäs. Med tanke på det hade det varit bättre att satsa på honom.

AIK har siktet inställt på kvalserien framåt vårkanten. Melin var belåten med insatsen mot Brynäs.

– Det kändes rätt stabilt. Vi ville mycket och hade bra fart på skridskorna. Det är alltid skönt att vinna, men samtidigt är det svårt att dra några växlar på vår egen insats, säger Melin.

Mer läsning

Annons