Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Honken” redo för nytt NHL-kontrakt – men var?

I dag kan Johan ”Honken” Holmqvist skriva ett nytt kapitel i sin hockeykarriär. Kontraktet med Dallas går ut och den förre brynäsaren är fri att gå till vilken klubb han vill. – Självklart hoppas jag och tror att det dyker upp något redan i dag, säger Holmqvist.

Annons

Från och med i dag, den 1 juli, står tolv svenska NHL-stjärnor utan kontrakt.

Den förre Brynäsmålvakten Johan ”Honken” Holmqvist är en av dem och efter sejouren i Dallas Stars, dit han kom mitt under säsongen från Tampa Bay, är 30-åringen nu så kallad unrestricted free agent. Det betyder att ”Honken” är fri att gå till vilken klubb han vill utan att Dallas har något att säga till om.

Och allt talar för att det inom den närmaste tiden kommer ett kontraktsförslag från någon annan NHL-klubb.

– Jag räknar inte med någonting. Men jag hoppas förstås att det ordnar sig med en klubb. Gärna i dag, men samtidigt vet jag att det kan ta några veckor också, säger han.

”Honken” är inställd på att fortsätta karriären i Nordamerika och tränar för tillfället två pass om dagen, fem gånger i veckan.

Just nu är det mycket konditionsträning och styrka på schemat och så kommer det att vara några veckor till innan han drar ned på mängden.

Och precis som tidigare hoppas han kunna komma på is senare i sommar.

– Ja, fast det blir nog inte förrän en bit in i augusti. Om det löser sig med nytt kontrakt där borta så är det inte träningsläger förrän i september, så det är lång tid kvar innan man ska vara på topp, menar han.

Förutom Johan Holmqvist står även spelare som Mats Sundin, Peter Forsberg, Markus Näslund och Kristian Huselius utan kontrakt.

Spelare som säkerligen kan välja och vraka om de väljer att lämna sin senaste klubb. Det verkar också som att hela stjärnkvartetten kommer hamna på nya adresser.

Varken Forsberg eller Sundin vill uttala sig om framtiden – de lägger locket på och väntar gärna till slutet av juli för att få ett bra kontrakt. Vad gäller Näslund är det samma sak, men här är det mer troligt att han lämnar svenskklubben Vancouver. Näslund har nämligen sålt huset i stan.

Huselius är också ett starkt namn i NHL.

– Vi får se hur det går. Jag har ju medvetet valt att inte förlänga kontraktet än, väntar hellre till 1 juli och ser vilka bud man kan få, säger Kristian Huselius till TT.

Men det är inte bara spelare som ”Honken”, ”Foppa” och ”Sudden” som ser fram emot dagens datum. 1 juli innebär ju också att Brynäs sportchef Micke Sundlöv äntligen kan se över marknaden bland tillgängliga spelare och på allvar ”fixa fram” en förstecenter till Brynäs.

Sundlöv har ju tidigare deklarerat att man i huvudsak kommer att leta nyförvärv som under den senaste säsongen spelat i NHL:s farmarliga AHL.

Mer läsning

Annons