Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur länge orkar Tierp Hockey?

Tierp Hockey gjorde en praktmatch senast och slog tabellfemman Borlänge borta med klara 5–2. Den bedriften var extra stark med tanke på att Tierps mycket tunna trupp. Truppen består bara av 15 utespelare och därav är fyra juniorer. Med de två målvakterna så innehåller truppen bara 17 lirare och det är naturligtvis alldeles för tunnt för ett lag i hockeyettan. Men i det utsatta läget valde ändå Tierp Hockey att sparka både Johan Sjöberg och Tobias Lundsten!

Annons

Ett märkligt beslut kan tyckas. Men tydligen har Tierp Hockey en annan uppfattning när det gäller Johan och Tobias.

– Det är helt riktigt - truppen är just nu alltför tunn. Det håller också sportchefen Lars Åke Lundin med om.

Målsättningen inför säsongen var ju att vi skulle ha en trupp om 22 spelare. Men det gäller ju då också att dels hitta spelare som håller måttet och dels att det stämmer in med vår budget, påpekar Lundin.

– När det gäller Tobias Lundsten och Johan Sjöberg så anser vi inte att de presterat vad vi hade förväntat oss, säger Lundin.

Flera spelare hade under hösten så kallade tryoutkontrakt och har fallit ifrån på grund av att, de inte enligt Lundin, hållit måttet.

– Ett par spelare har också då blivit utlånade till Skärplinge Hockey. Det är backarna Christoffer Schumertl och Johan Lindvall.

– Sedan försvann Johan Jansson av personliga skäl. Mathias Nylund hade skadeproblem och valde sedan att satsa på studier, säger Lundin, med anledning av att flera lirare försvunnit från truppen.

Men så här kan det väl inte fortsätta. Ni har ju sex matcher kvar i grundserien och sedan kommer ju den mycket viktiga fortsättningsserien som väl också kan liknas med en kvalserie. Det gäller ju att fixa nytt kontrakt i hockeyettan.

– Nej, det är helt riktigt. Nu jobbar vi också på ett par tre nya spelare som har rutin från spel i hockeyettan, säger Lundin.

Blir dessa klara innan juluppehållet. Grundseriens sista match spelas den 17 december borta mot Surahammar.

– Det kan jag inte svara på. Men vi jobbar som sagt med några spelare och det allar viktigaste är ju att vi förstärker truppen till fortsättningserien. Matcherna där blir ju också mycket viktiga, säger Lundin, som är förhoppningsfull när det gäller att hitta förstärkningar.

Mycket talar för att det blir en kapplöpning med tiden för Tierp Hockey. Det gäller att också ha en tillräckligt kvantitativ trupp när det gäller jakten på att förnya kontraktet i tuffa hockeyettan.

Mer läsning

Annons