Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huvudlöst av Brynäs

Han är värvad som målskytt och ny omslagspojke. Men i stället för hjälte blev Magnus Kahnberg något av syndabock när Brynäs förlorade hemma mot Skellefteå med 2–1.

– Vi är inte nöjda med en poäng på två matcher, säger han själv efter hemmapremiären.

Annons

Det ska sägas direkt att Magnus Kahnberg svarade för en betydligt bättre insats än den han gjorde uppe i Timrå i torsdags. Men Brynäs nyförvärv stod ändå där med ett visst ansvar för förlusten mot Skellefteå i går.

En onödig utvisning 4.20 in på den tredje perioden bidrog starkt till gästernas seger.

– Väldigt klumpigt av mig att ta den. Jag skjuter ett slagskott och sätter upp armbågen när jag ska ta mig ifrån situationen och då blir jag utvisad, berättar Kahnberg.

Två minuter för roughing ansåg domaren Pehr Claesson och det gav Skellefteå ett gyllene läge att gå från 1–1 till 2–1 – och precis så blev det. Christan Söderström sköt in returen sedan Fredrik Warg gått på mål och fått Jacob Markström ur spel.

– Ändå tycker jag att vi börjar bra och spelar som vi vill göra. Men i den andra perioden är vi inte bra alls.

– Jag vet inte riktigt. De får några chanser i power play, och det finns ju en del anledningar till att de får det. Vi måste jobba bättre, förklarar Kahnberg.

Efter Lasse Jonssons vackra 1–0-mål tidigt i matchen och Jörgen Sundqvist ribbträff, som fick kontrolleras med målkamera, gled matchen över till Skellefteås fördel.

Särskilt i den andra perioden då allt vände på grund av två Brynäsutvisningar i tät följd. Först drog Jonathan Granström på sig en charging (våldsam tackling) sedan han tagit sats från anfallszon till mittzon och proppat en Skellefteåspelare. Och bara sekunder senare hakade, om än ganska lätt, Lasse Jonsson en spelare och plötsligt fick Skellefteå chansen att spela fem mot tre i en minut och 42 sekunder.

Då ställde sig Johan Forsberg perfekt placerad vid Markströms ena stolpe och rakade in 1–1, och sedan tappade Brynäs matchen.

– Det är för dåligt av oss, menade Lasse Jonsson självkritiskt och tyckte att Brynäs tappade både spelet och farten.

– Jo, men där kom vi tillbaka igen och klarade en poäng. Varför vi inte lyckas idag är skitsvårt att svara på.

– Tre skott på hemmaplan i sista perioden är så klart för dåligt. Men vi försöker dumpa ned pucken, men får aldrig fast dom. Vi måste gå mer samlat framåt och inte en och en för att sätta press i anfallszon, menar Jonsson.

På tisdag kommer Magnus Kahnbergs gamla klubb Frölunda till Läkerol Arena. Gissa vem som vill visa upp sin bästa sida då.

– Ja, då är jag sugen på tre poäng. Jag kände mig pigg och bra i dag, men vi är inte nöjda med det här, säger Kahnberg.

 

 

Mer läsning

Annons