Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag ska Silfverberg bli en målgörare igen

Jakob Silfverberg har gått mållös av isen i de två senaste matcherna.

Därför avlossade han bössan några gånger extra i samband med gårdagens träning.

– Jag var tvungen att stanna kvar och skjuta lite, säger Silfverberg inför Brynäs bortamöte med Skellefteå i eftermiddag.

Annons

Först tog han hem Brynäs strafftävling, som traditionsenligt avslutar träningsveckan på fredagen.

– Det var faktiskt första gången jag lyckades vinna. Men jag har svårt att tro att jag får något pris, oftast får man nöja sig med äran, säger Jakob Silfverberg med ett leende.

Sedan, efter träningens slut, dröjde han sig kvar ute på isen för att vässa bössan. Till sin hjälp hade han passningsläggare Ryan Gunderson.

– Jag har inte gjort mål på länge. Därför kände jag att jag var tvungen att stanna kvar och skjuta lite, motiverar Silfverberg det beslutet.

• Men du har gjort poäng i fyra matcher i följd.

– Jo, det rullar på. Det är alltid kul att få assistpoäng, men det är inte lika roligt som att göra mål själv.

Senaste fullträffen kom i hemmasegern (3–1) mot Djurgården den 10 januari, vilket för en spelare av Silfverbergs kaliber alltså är ”länge sedan”.

I eftermiddagens bortamöte med Skellefteå ska Brynäsforwarden hitta rätt igen.

– Insatsen mot Frölunda senast var ingen höjdare. Nu känner man en enorm revanschlusta, och det ska bli riktigt roligt att spela seriefinal mot Skellefteå. De spelar rolig hockey i hög fart och är duktiga på att vårda pucken, precis som vi.

Efter matchen mot Skellefteå väntar fyra spelfria dagar innan hemmamötet med Modo – vilket inte är första gången på sistone som Brynäs fått ett så pass långt uppehåll innan nästa match.

– Visst är schemat lite hackigt och konstigt. Rytmen blir inte optimal och man får träna lite annorlunda. Det bästa är ju att alla lag spelar samma dagar, men det är som det är och vi kan bara gilla läget, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Efter bortasegern mot Luleå den 12 januari dröjde det sex dagar till nästa match (borta mot Frölunda).

– Man kan spekulera i om förlusten mot Frölunda berodde på en annorlunda pulsering av spelschemat, en påfrestande bussresa eller om det hade med magsjukan att göra. Det är svårt att svara på, säger Tommy Jonsson.

Till matchen mot Skellefteå har dock både Mats Lavander och Jörgen Sundqvist repat sig efter magsjukan, och båda är redo för spel. Det gäller även Lars Jonsson, som blev magsjuk under matchens gång mot Frölunda.

Mer läsning

Annons