Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll får Brynäs första svaret om man jobbar rätt

I kväll gör Brynäs ett första avstamp mot målsättningen att slåss om SM-guldet.
– Vi vill få ett kvitto på att vi jobbat på rätt sätt, säger nye tränaren Tommy Jonsson inför försäsongspremiären mot Almtuna.

Annons

Med exakt 30 dagar kvar till Brynäs elitseriestart mot Linköping borta gör laget sin första träningsmatch.

Almtuna står för motståndet i Gränby ishall eftersom ryska mästarna Salavat Yulaev Ufa drog sig ur i ett sent skede, men det handlar ändå om ett tufft första test. Upplänningarna har nämligen redan spelat en träningsmatch och lyckades spela jämnt mot Timrå, även om det blev 4–1-förlust.

Dessutom har laget gjort en del förstärkningar sedan förra säsongen, som slutade med en sjätteplats i allsvenskan och en sistaplats i förkvalet till kvalserien. Bland annat har Brynäs förre poängkung Niklas Anger anslutit från Italien och en annan Gävlebekanting i form av Daniel Hermansson inhämtats från Leksand.

– Det kommer att bli en tuff match. Framför allt i och med att vi möter ett allsvenskt lag eftersom det är en extra sporre för dem att möta elitserielag, säger Tommy Jonsson.

– Vi vill vinna, det är det inget snack om. Men viktigast är att vi ser ett mönster i det vi jobbat med, att vi ser linjer och får lite svar och kvitton på att vi har jobbat på rätt sätt.

De formationer som Tommy Jonsson komponerat inför sin premiär som huvudansvarig tränare är en liten fingervisning om hur han tänker ha det framöver.

– Självklart har jag en tanke bakom det lag vi har satt ihop, det sker ju inte bara hux flux. Men i det här skedet ska vi ha lite flexibilitet, vi har chansen att prova oss fram och kommer att förändra en hel del, säger Jonsson.

Han hade exempelvis tänkt ha Jonas Nordquist mellan Sebastian Lauritzen och Daniel Widing. Men ”Nordan” är inte med på grund av en meniskoperation, samtidigt som även Sebastian Wännström, Johan Larsson och Emil Sandin saknas av olika anledningar.

Enligt Tommy Jonsson har laget haft bra träningar på sistone. Fokus inledningsvis låg på försvarsspelet, men från och med i går har han gått över till att slipa på offensiven.

– Vi hade en teorigenomgång kring det i dag. Men det här kommer att vara en process som pågår hela säsongen.

• Något som är nytt för spelarna?

– Ja, vissa saker är nya. Men vilka vill vi hålla för oss själva förstås. Ni får se när vi spelar, säger Jonsson hemlighetsfullt.

• Hur känns det att matcherna drar igång nu?

– Det blir på riktigt nu, det är nu vi ska börja bygga allting – formationer och spelet. Det ska bli riktigt kul att spela.

Mer läsning

Annons