Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I kväll kan Brynäs jättelöfte spela in sig i premiärlaget

Näst sista träningsmatchen – då kan man utläsa en del av Niklas Czarneckis laguttagning.

Som att Johan Larsson, 18, har en ypperlig chans att spela in sig i premiärlaget.

Annons

Matchen mot Djurgården på Hovet i kväll bokades in sent i Brynäs försäsongsprogram.

Anledningen var att Czarnecki tyckte att glappet mellan SCA-cupen den gångna helgen och fredagens genrep mot Leksand skulle bli för stort.

– Det känns perfekt att få den här matchen, säger Brynästränaren.

I SCA-cupen, som Brynäs vann, fick Czarnecki många positiva svar. Framför allt vet både han och spelarna precis hur laget ska spela i vinter, även om det blir lite justeringar beroende på motstånd. Som när man möter just Djurgården – det lag som slog ut Brynäs i kvartsfinalserien i våras med 4–1 i matcher.

– De är speciella och extrema i sin spelidé, så det blir en nöt att knäcka rent taktiskt. Det blir en möjlighet för oss att pröva lite saker, för man vågar ju pröva mer när det är en träningsmatch, säger Czarnecki.

Tidigare har han berättat att två av kedjorna är helt spikade, den första med Andreas Dackell, Jonas Nordquist och Eero Somervuori, samt juniorkedjan med Jakob Silfverberg, Calle Järnkrok och Anton Rödin. De kedjorna är givetvis intakta även i kvällens match.

Däremot är övriga kedjor inte helt klara. Magnus Kahnberg och Jonathan Granström tycks ämnade för varandra, men vem som blir tredjelänk är en öppen historia. I senaste matchen mot Modo fick Alexander Sundström chansen, den här gången Johan Larsson som ju missade SCA-cupen på grund av landslagsuppdrag.

Larsson har inte ens ett riktigt kontrakt med Brynäs, men verkar ändå högaktuell för premiären om en dryg vecka.

– Ja, det måste man väl säga eftersom han får den här matchen. Det är ett riktigt jävla test, säger Czarnecki.

– Det gäller att klara av det spel som blir mot Djurgården. De kommer förmodligen att sätta fast oss i vår egen zon och då ska man klara av att vara trygg och ha bra kontroll samtidigt som det krävs rätt mycket för att man ska kunna hålla i ”sin” gubbe.

Även på backsidan är det mesta klart vad gäller premiärlaget mot Modo. Det är samma backpar i kväll som under senaste helgen i Sundsvall.

– Det är klart att det inte blir några stora förändringar, det kan handla om någon spelare hit eller dit. Ska jag flytta upp Simon Bertilsson bredvid Lasse Jonsson och flytta ner Niclas Andersén exempelvis? Jag vill inte låsa mig helt.

– Dessutom är Simon Löf tillbaka och han konkurrerar rejält måste jag säga. Han hade en strålande inledning på försäsongen innan han fick sin hjärnskakning.

Björn Bjurling står i mål i kväll. Vem som står i genrepet är inte bestämt, inte heller vem som eventuellt blir förstemålis.

– Vi diskuterar det hela tiden, men vi spelar färdigt träningsmatcherna innan vi bestämmer oss, säger Czarnecki.

Mer läsning

Annons