Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ingen är diskvalificerad"

Blir Jan Reander ny ordförande i Brynäs IF? – Ja, ingenting är uteslutet och jag vill inte diskvalificera någon, säger "Palle" Eriksson, valberedningens ordförande. Nuvarande ordförande Christer Sundin har inte sagt om han vill fortsätta.

Annons

– Vi är inte framme när det gäller ordförandevalet. Ska ha ett samtal med Sundin i veckan och då får vi höra om han vill fortsätta lägga ner den tid och kraft som det här jobbet medför, säger Eriksson.

Om Sundin hoppar av står man utan klar ordförandekandidat.

– Vi har pratat med en rad personer, men vi har inget namn att föreslå om Sundin väljer att hoppa av, det arbetet fortsätter vi med efter att vi haft vårt möte med Christer, säger Eriksson.

Reander har sökt tjänsten som klubbdirektör efter Jan-Åke Eriksson men det är troligt att han inte får tjänsten. Men Brynäs IF behöver hans ledaregenskaper och det finns starka krafter som vill sa honom som ordförande i föreningen efter Christer Sundin.

Det kan bli en kupp på årsmötet den 16 juni.

Om inte valberedningen väljer att föra fram Reander som kandidat, vilket inte heller är troligt, efter Reanders avhopp ur styrelsen i höstas samtidigt som han gav offentlighet åt föreningens usla sätt att hantera ekonomin. Men "Palle" Eriksson överraskar med att se det så här:

– Jag är helt neutral när det gäller valet av rätt person. Det är inte uteslutet att Reanders namn kommer att diskuteras i valberedningen. Jag vill inte diskvalificera någon. Den som är bäst från Brynäs ska vara ordförande.

Valberedningen har inte varit i kontakt med Reander.

– Nej, men jag har också hört att det finns de som jobbar med att föra fram hans namn som ny ordförande.

Det blir stora förändringar i styrelsen. Mandatperioden går ut för tre ledamöter, Stefan Hult, Camilla Westman och Anders Bäckström, samtliga har avböjt omval. Det finns även en vakant plats som ska tillsättas efter Jan Reander.

Ett år kvar har Hans-Göran Karlsson, Lars Lennmalm, Malin Broman och Mats Östling.

Mer läsning

Annons