Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen kul femetta, Brynäs

Det blev en tung hemmaförlust för Brynäsdamerna som i gårdagens match i damernas riksserie förlorade med 5-1 mot gästande Modo.

Annons

– Tjejerna måste ta sitt ansvar, vi bjöd på alldeles för mycket gratischanser, säger en missnöjd Lars Landström, tränare för Brynäs.

Gästerna däremot satte hård press och det var även Modo som gjorde matchen första mål.

Enbart tre minuter in i perioden lyckades Modospelaren Therese Sjölander skjuta in pucken. Då började Brynäs komma in i matchen, laget hade ett stundtals fint passningspel och kom också till en hel del skottlägen. Reduceringsmålet kom efter åtta minuter, i spel fem mot tre genom duktiga Angelica Lorsell. Glädjen var dock inte långvarig, några minuter senare gjorde Modo 3–1.

I tredje perioden var hemmalagets fina spel från förra perioden som bortblåst. Mycket slarv och dålig kommunikation från Brynäs sida ledde till att Modo kunde peta in både fyran och femman.

– Riktigt tråkig förlust. Det är nästan som att vi inte vågar vinna, vi är inte tillräckligt aggressiva och inte heller kreativa nog, speciellt inte i powerplay. Nu gäller det att ladda om till bortamatchen på söndag, då möter vi AIK borta, det är bara att jobba vidare, säger Landström.

 

 

Mer läsning

Annons