Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intressant gränsderby i Vegahallen

– Vi är inne i en mycket bra trend och vi har spelat bra hockey de senaste matcherna.

Tierpstränaren Torleif Lundsten är hoppfull inför kvällens gränsderby mot Valbo i hockeyettan.

Annons

Men det är ändå så att Tierp Hockey får slå från underläge. Tabelltrean Valbo är naturligtvis favoriter i kvällens möte i Vegahallen.

– Det finns en härlig vilja i vårt lag och det har vi visat trots knappa förluster mot Borlänge och Arboga. Segrarna mot Lindlöven och nu senast mot Surahammar har suttit fint, menar Lundsten.

Men Lundsten pekar också på, att det mycket jämt i tabellen. Där ligger Tierp på en sjätte plats, medan Valbo återfinns bland topplagen.

Senast lagen möttes på Valbos hemmaarena så lyckades Tierp med konststycket att vända ett 1–3 underläge till seger med klara 6–3.

– Ja, i den matchen kämpade Tierp ner oss. Naturligtvis är det revansch som gäller för oss i den här matchen, säger Valbotränaren Stellan Gerdin.

– För oss gäller det att vinna om vi ska hänga med och ha en chans att ta en plats i allettan. Det är hårt och jämt där uppe i tabellen, påpekar Gerdin.

Valbo kommer säkert också med stärkt självförtroende efter segern senast hemma mot Arboga.

– Men vi hade fyra sjuka och borta från måndagsträningen. Det är frågan om grabbarna kan spela mot Tierp, säger Gerdin, som gör sin första säsong som tränare för Valbo.

Tierp har också några lirare borta och fortfarande kan inte Tomas Berlin och Tomas Andersson spela på grund av skador.

– Vi kommer med fyra linor och sju backar, hälsar Torleif Lundsten, som också hoppas på att få ett ökat publikstöd i Vegahallen. Knappa hundra fans är ju en allt för klen publiksiffra. Det handlar ju ändå om en match och ett derby i hockeyettan!

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons