Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishockey/Damettan: Klar seger för Sandviken

Annons

Sandviken vann lördagens match mot VIK Västerås med klara 5–0. Med tanke på spelet borde hemmalaget avgjort mycket tidigare men gästerna stod emot rätt bra inledningsvis.

Det var en välspelad och bra match med hög fart. Ibland hamnade dock hemmalaget för nära motståndarmålet och det var svårt att komma till vassa avslut. I mittenrundan gjorde SIK 2–0 och 3–0 på ett par minuter och då kändes matchen avgjord.

– Ja det kändes tryggt hela vägen även om vi inledningsvis hade svårt att få utdelning. Vi är det bättre laget matchen igenom och borde avgjort i mitten av matchen, summerade Marcus Baggström, tränare i Sandviken.

I sista gjorde gästerna ett tappert försök men närmare än ett friläge kom man inte och då stod duktige målvakten Paulina Bergstrand i vägen. I stället gjorde SIK både 4-0 och 5-0. En helt rättvis seger och nu väntar ett uppehåll för SIK då man istället har Stålbucklans gruppspel på Jernvallen nästa helg där Gästrikland och Hälsingland har ett lag tillsammans, Dalarna och Örebro ett lag och sedan deltar Västmanland och Värmland. SI har sedan Nora kavr att möta i sista omgången veckan därpå.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons