Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishockey/J20: Valbo på kvalplats

Annons

Valbos J20 stod för en riktigt bra match mot Surahammar på lördagen när man vann med 5-1 – och kliver därmed förbi Surahammar och upp på kvalplats.

Gästerna inledde matchen klart bäst och kanske borde man gjort ett mål i den första perioden men Valbo jobbade in sig i matchen och efter drygt tio minuter tog man ledningen med 1-0 genom Jeppe Engström som fick en kanonträff från blå, otagbart för målvakten.

Anton Henriksson som för dagen ersatte Henke Glaas i Valbobåset sa några väl valda ord till grabbarna i paus och sedan blev det fart på tillställningen. I mittenperioden tog hemmalaget över och man gjorde först 2-0 och när sedan Jeppe Engström i ett nytt poverplay får pucken på blå kunde han kliva in i banan innan han trycker till upp i nättaket. Där stängdes nog matchen och i slutperioden reducerade visserligen gästerna till 3-1 men bara halvminuten senare svarade Oskar Qvist med att göra 4-1. Det blev även 5-1 innan slutsignalen ljöd och nu har Valbo kvalplatsen i egna händer. Med två omgångar kvar har man två poäng tillgodo på Surahammar och närmast möter man jumbon Avesta borta innan man avslutar mot Grums hemma.

Michael Hallner

Mer läsning

Annons