Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jacob Markström matchhjälte mot Schweiz – nu kritiserar han VM-arrangemanget: "Det är pinsamt"

/
  • Jacob Markström blev matchhjälte igen efter att ha räddat tre av fyra straffar. Nu kritiserar han VM-arrangemanget:

Jacob Markström, född och uppvuxen i Gävle och med ett förflutet i Brynäs, är förstemålvakt i hockey-VM. Men han är kritisk mot arrangemanget: ”Det är pinsamt".

Annons

Sverige mötte Schweiz i VM-gruppspelet på söndagen där Sverige visade upp sin sämsta hockey i första perioden. Schweiz tog ledningen genom Sven Andrighetto med en och en halv minut kvar i första perioden mot ett energilöst Sverige som inte levererade varken framåt eller i egen zon. Fler mål blev det men svenskarna hämtade upp sig och kvitterade till slut till 2-2 och förde matchen till straffläggning som Sverige vann, inte minst tack vare Jacob Markström som stoppade tre av fyra puckar.

Sverige hade chansen att kvittera redan i andra perioden i powerplay där de äntligen lyckats skapa momentum mot de hårt tuggande schweizarna. Men spelet avbröts, för vilken gång i ordningen går inte att säga, på grund av att målburen flyttades ur läge. Det är sådant som händer, men i den här matchen hände det ideligen, och Jacob Markström är kritisk.

– De är på tok för smala. Jag tror att varje målvakt använder stolparna till att förflytta sig. Nu när stolparna är för smala och hålen för stora blir det en glugg. Det är pinsamt. De går in och säger att man ska få utvisning om man flyttar målburen två gånger, sade Markström efter matchen i C More.

– Såg att Berra (Reto, Schweiz målvakt) fick utvisning för det tidigare och det tycker jag är pinsamt. Så spelar ju alla målvakter nu för tiden, fortsätter han.

Även experterna Lasse Granqvist och Petter Rönnqvist var kritiska till de upprepade matchavbrotten.

– Nej, det är fel. De är för mjuka, de här peggarna (som håller fast målet i isen). De är för smala och för mjuka. Det har skett flera gånger under turneringen, säger Petter Rönnqvist i C More.

Sverige var redan innan matchen mot Schweiz klar för kvartsfinalspel. Nu väntar sista gruppspelsmatchen mot Ryssland på tisdagen i Ispalatset i Moskva. Ryssland ligger trea efter Sverige i gruppen som leds av Tjeckien, med en match mindre spelad. Finland leder grupp B och har vunnit samtliga sex matcher så här långt.

LÄS MER:

Markström bästa svensk – men besviken över fyra insläppta mål

Markström dominerade i VM-premiären: "Men vi måste spela enklare"

Mer läsning

Annons