Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag förväntar mig stora saker från oss”

Efter förlusten mot Rögle kastar nu tränaren Niklas Czarnecki om ordentligt i femmorna och en kedja ser ut att bli riktigt intressant. Daniel Widing, Steve Dixon och Kyle Wanvig får chansen att spela tillsammans mot Timrå.
– Det kommer kanske inte bli så snyggt, men förhoppningsvis effektivt, säger Widing om WDW–kedjan.

Annons

Kanadensarna Wanvig och Dixon har spelat tillsammans tidigare och nu får man alltså sällskap av Brynäs bäste målskytt Daniel Widing som gjort tio mål hittills.

– Det känns helt okej och intressant. Båda två går rakt på mål så det gäller att hänga på. Det är svårt att säga innan om det kommer slå väl ut, säger Widing som beskriver kedjan som en checkingkedja.

Att spela med nye Kyle Wanvig ser Widing inte som något problem.

– Han är stor och stark och bra i sarghörnorna. Jag hoppas att det kan skapa ytor för mig framför mål, man får stå där och försöka trycka in någon puck, säger WDW-kedjans ende svensk Daniel Widing.

Kyle Wanvig är optimistisk till kedjebytena.

– Vad jag förstått vill de prova någonting annorlunda och vår kedja kommer bidra med att vi blir större och starkare. Vi kommer också att ha mer puck och spela tuffare framför mål. Som jag sa när jag kom hit så spelar jag ingen vacker ishockey, den som ser mig i fem minuter på isen förstår vad jag menar. Men jag tycker att får man jobbet gjort trots att man inte spelar vackert är det tillräckligt.

Steve Dixon är också positiv till den nya kedjan.

– Det kommer att bli bra, det är två bra spelare jag kommer att spela med. Daniel bidrar med mycket fart och jobbar hårt och Kyle har anpassat sig bra hittills. Det är två stora killar jag spelar med så visst känner man sig lite liten, skrattar den 181 cm långe Dixon som hoppas att det ska komma några mål från den kanadensiska duon.

– När det väl klickar är jag säker på att det kommer några mål. Kyle har gjort det bra hittills. Det är mycket man måste ställa om med, bland annat isstorleken.

– Ja, det kommer väl mer bli djupa puckar än finlir. Men oftast är det mer effektivt att spela så än att spela fint, säger Dixon.

Wanvig är hittills poänglös efter tre matcher och det är något som han själv inte är nöjd med.

– Jag och Steve har varit okej hittills, men inte mer än så. Jag vet att vi kan bättre och vi måste prestera bättre. Jag personligen måste också bli bättre offensivt. Men jag är optimistisk om att spela med Daniel och Steve. Daniel har ju också varit i Amerika och spelat så han förstår oss och hur vi spelar. Jag förväntar mig stora saker från oss, säger han.

Mer läsning

Annons