Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Jag hade tur att inte hälsenan gick av”

Precis som Sporten berättade i går kommer landslagsbacken Lars Jonsson att bli borta minst en månad, kanske ännu längre, från spel i Brynäs.
– Jag kan inte säga hur länge. Men jag hade ändå lite tur i oturen att inte hälsenan gick av. Då hade jag blivit borta väldigt länge, säger Jonsson.

Annons

Det var nästan sex minuter in på den andra perioden som Brynäs Lars Jonsson och Luleås forward Mikael Lidhammar brakade ihop bakom Jacob Markström i Brynäskassen.

Inte fult eller oschysst alls, utan en helt vanlig tackling och närkamp som fick oväntade konsekvenser.

– Jag kände hur det bet till i vaden, men jag vet inte riktigt hur det gick till, om han klev på vaden på något vis. Jag får titta på videon för att se hur det gick till, säger Jonsson.

– Även om man är oskyddad just där så ska det egentligen inte kunna hända och jag har aldrig varit med om något liknande, berättar han.

I omklädningsrummet fick Brynässpelaren av sig utrustningen och läkaren Mats Liljedahl lade tryckförband innan det blev ambulanstransport till Gävle sjukhus.

– Jag fick komma in direkt på ett rum på akuten, men det tog ganska lång tid att skölja såret rent från allt blod innan dom kunde börja sy. Jag vet inte hur många stygn det blev men jacket var 2,5 centimeter djupt.

Vadmuskeln var inte helt av, men nästan, och ingreppet blev en aning komplicerat.

– Ja, dom fick ju sy ihop muskeln inuti benet så det tog lite tid. Men dom var nöjda efteråt och sa att det såg bra ut.

Nu måste Jonsson hoppa på kryckor i några dagar och det kan ta upp till två veckor innan stygnen kan tas bort.

– Jag hade ändå tur i oturen att inte hälsenan gick av, då hade jag kunnat bli borta väldigt länge. Nu får vi avvakta och se hur lång tid det tar, säger Lasse Jonsson.

Men räkna med en månad – minst – innan han är tillbaka på isen. Och det är självklart något som är kännbart för Brynäs som därmed tvingas avvara den spelare som har mest istid av alla. Om slovaken Kristian Kudroc, som enligt sitt kontrakt ska spela sin sista match mot Linköping på torsdag, nu får förlängt är däremot osäkert.

– Vi vet inte än, det handlar väl i första hand om ekonomi och det har vi inte, tyvärr. Sedan vill vi vänta och se hur det är med Lasse också, menar Brynäs sportchef Micke Sundlöv.

Mer läsning

Annons