Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag saknar en målskytt - ni kan säkert gissa vem

Det var en skitmatch.
Dålig hockey som jag bara blir irriterad av att se. Det här kunde jag ha varit utan.
Det är tydligt att det är för tätt mellan matcherna. Spelarna ges inte tid att återhämta sig. Elitserien är inne i det mest intensiva skedet just nu och tydligt är att Brynäs inte har klarat av den perioden.

Annons

Sex matcher på 14 dagar och Brynäs har förlorat de fem senaste. Brynäs är ett lag i spillror.
Jag kan inte se det på annat sätt. Lite darrigt målvaktsspel, Markström såg inte stabil ut i tisdags och Lindbäck svajade vid Rögles 2–1, även om det var spel fem mot tre.
Backspelet var riktigt risigt. Lars Jonsson gjorde inte ett rätt, har han 180 000 i månadslön så är bara det en anledning till lite eftertanke. Juuso Hietanen vet jag inte vad han håller på med. Klent agerande vid Rögles 1–0, lamt och håglöst petande med enhandsfattning på klubban, Niclas Andersén orkar inte hålla uppe försvarsspelet på egen hand, gjorde nu sin kanske sämsta match för säsongen.

Kedjorna var en katastrof. Det är ett evinnerligt åkande och passande. Men man tar fel beslut.
Rögle kom till Gävle för att försvara sig.
Det gjorde man bra. Brynäs försökte med fart och snabbt passningsspel dra isär skåningarna, det gick väl si så där, de chanser man skapade borde man ha gjort mål på.
Men man gör för få mål. Det är ingen Tom Bissett på isen längre och att Pavel Brendl saknas vågar man knappt andas om, då blir man betraktad som bakåtsträvare eller så har man kolera.

Jag hade bestämt mig för att aldrig skriva om att jag längtar efter Brendl. Det känns som att plocka lite för billiga poäng. Men nu kan jag inte låta bli.
Att Brynäs skulle få problem med målskyttet är ingenting nytt. Jag efterlyste redan i augusti en som skulle göra målen, då svarade man att det skulle alla hjälpas åt med, alla skulle bidra med målen som försvann med Brendl.
Alcén, Svanberg, Hermansson, Andersén är mållösa efter 17 matcher, Vas har gjort ett, Lind två, Dixon två, Jonsson två, Nolander två och Dackell två och så vidare...

Brynäs behöver en målskytt.
Då värvar man Sebastian Lauritzen. Det lustiga är att han inte är och aldrig har varit någon målskytt. Lauritzen är en passningsspelare och känns rätt överflödig nu.
Det har nämligen aldrig passats så mycket som i Brynäs som för tillfället. Till och med när man är ”ren” i ”slottet” med pucken så passar man lagkamraten vid förlängda mållinjen längst ut mot sargen, i stället för att skjuta.

Tommy Westlund på sin tid gjorde massor av mål från sin favoritposition mitt i ”slottet”. På de viset blev han landslagsman och världsmästare i kavaj. Varför gör ingen i Brynäs som Westlund utan krånglar till det med ett överdrivet passningsspel i tid och otid.
Det är det jag menar med felbeslut.
Brynäs har skjutit minst skott av alla lag i elitserien, närmare bestämt 422, Rögle är näst sämst med 456 men de har den effektivaste skottprocenten, 11.40, mot Brynäs 10.24.
Skjut, Brynäs!!!!
Lägg det spelförstörande passningshysterin åt sidan, glöm konståkningsåttorna och spela rakare på mål och ladda kanonerna.
Skyttar finns i laget. Jag förstår inte varför man inte utnyttjar dessa bättre. Hade man vågat skjuta i de skottlägen man skapade, då hade man vunnit den här matchen, märkvärdigare än så var Rögle inte.

Till sist: Ett stort hurra för Skellefteå som för första gången sedan 1981 är i serieledning. Fantastiskt bra gjort och ett stort erkännande till den hårt jobbande organisationen i föreningen.
”Tommy Westlund på sin tid gjorde massor av mål från sin favoritposition mitt i ”slottet”.

Mer läsning

Annons