Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtins mål knäckte Brynäs

Tunga mål i fel lägen och en allmän egen orkeslöshet fällde Brynäs.

Så trögt, ofarligt och näst intill mesigt har laget inte uppträtt tidigare den här elitseriehösten.

– Vi gjorde det alldeles för svårt för oss, summerade Mads Hansen efter 3–0-förlusten i Cloetta Center.

Annons

Någon gång ska förstås första bortaförlusten komma och alla elitserielag blir nollade en eller annan gång under en säsong. Att göra det mot Linköping – som nu har fyra raka segrar på hemmaplan – är inte heller något att höja på ögonbrynen för

Det var mer sättet som Brynäs gjorde det på som oroade.

– Nä, det var inte alls bra. Sedan gjorde Linköping det svårt för oss också och var riktigt tajta och jobbiga att komma förbi. När vi själva inte var på hugget så blev det tyvärr så här, sa den kloka norrmannen.

Första perioden var ett riktigt lågvattenmärke från båda lagen. Den osade mållöst fram till knappt tre minuter återstod då Jari Tolsa med ett slumpmål gav LHC ledningen. Precis vad Brynäs inte behövde i det läget.

– Det hade så klart varit skönt att gå in till periodvilan med 0–0 och startat om från början. Nu fick Linköping energi av målet och trots att vi ville kunde vi inte lyfta oss, sa Hansen.

Men efter ännu en halvseg period hade Brynäs i alla fall inte släppt in några flera mål och klarat av flera boxplay-situationer. Underläge med bara ett mål inför sista perioden var ju ingen katastrof.

Men Andreas Jämtin – av alla människor – ville annorlunda och när bara tre sekunder återstod kastade han sig fram och fick in pucken till 2–0. Det kändes helt matchavgörande.

Då hade Brynäsbåset skrikit sig hesa på linjedomarna som i-n-t-e blåste icing när Linköping rensade från egen zon men gjorde det mot Brynäs sekunderna senare.

– Det är klart att det går att ha synpunkter på såna saker och visst blev målet helt avgörande. Men det är sånt som händer och i så fall måste vi mera rannsaka oss själva för hela den här insatsen, sa Hansen.

I sista perioden blev et ett något mer desperat bortalag som försökte anfalla på ett tuffare sätt. Farten ökade något men de riktigt skarpa chanserna skapades aldrig. Brynäs hade egentligen inte en enda riktigt het målmöjlighet.

– Vi gjorde ett försök men då spelade Linköping som bäst. Dom kunde spela på 2–0 och gjorde det bra. Vi hittade aldrig några vägar igenom i mittzonen, sa Hansen.

Naturligtvis blev det inte bättre av att Andreas Dackell bara kunde spela i två perioder. Han klev av efter andra då han kände sig allmänt hängig och orkeslös. Utan sin pådrivande lagkapten och dessutom med Lasse Jonsson på skadelistan blev det för svårt för Brynäs.

– Vi får glömma den här insatsen och ta nya tag på lördag mot Färjestad. Nu har vi gjort en plattmatch och vill väldigt gärna upp i rätt nivå så snabbt som möjligt igen.

Att göra det mot Färjestad som har en ruggig svit hemma och dessutom har revansch att utkräva efter 1–6 i går mot Frölunda låter jobbigt.

Ska det gå hem för Brynäs måste det bli klasser bättre än i går...

 

Mer läsning

Annons