Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobspost inför premiären – Bertilsson skadad

Simon Bertilsson skadade knät i genrepet.

Nu står det klart att Brynäsbacken missar elitseriepremiären och blir borta i ytterligare två veckor – minst.

– Det känns j-ligt surt förstås, säger han.

Annons

Genrepet mot Leksand slutade med fiaskoartade 1–7 i baken, men det var inte det enda tråkiga med Brynäsögon sett. I tredje perioden skulle Simon Bertilsson tackla en motståndare, men fastnade med skridskon i isen och vred till knät. Nu har det konstaterats att ett inre ledband är skadat.

Gårdagens träning – lagets första sedan Leksandsmatchen – fick Bertilsson följa från sidan, och enligt tränaren Niklas Czarnecki kan det röra sig om en eller ett par veckors frånvaro för den unge backen.

Massören Glen Hellström var hårdare i sin dom:

– Simon har genomgått en ortopedisk undersökning och det ska visserligen inte vara någon större fara men det handlar minst om fjorton dagar innan han kan spela match igen.

Så självklart är inte premiären hemma mot Modo i övermorgon att tänka på.

– Nej, det ser inte ut så. Då ska det till något väldigt speciellt. Tråkigt eftersom man har sett fram emot det här hela sommaren och hela försäsongen, säger Bertilsson.

Enligt Glenn Hellström kommer man att testa ut ett specialskydd, men just nu är knäet för svullet för att det ska gå att åka skridsko.

– Han har haft kryckor under helgen, men kommer under veckan att gå igång med träning i form av rodd och liknande.

19-åringen har haft skadebekymmer tidigare. I vintras blev han sent omsider klar för junior-VM-laget, men tvingades kasta in handduken innan avresan till Kanada eftersom hans dåvarande knäskada inte hade hunnit läka ihop ordentligt.

– Ja, fast då var det andra knät, säger han.

En missad premiär är kanske inte hela världen ändå, det kommer ju fler matcher. Bertilsson känner att han har utvecklats sedan förra säsongen och har spelat ihop med Moraförvärvet Mattias Ekholm på slutet.

– Vi har spelat bra tycker jag. Och det gäller väl för hela laget, bortsett från matchen mot Leksand.

Vad har du utvecklat?

– Offensiven. Jag följer med lite mer i anfallen än jag har gjort förut. Jag orkar mer eftersom jag har tränat bättre.

Även Jonathan Granström saknades på gårdagens träning, han dras med en förkylning och vilade upp sig i hemmet. I övrigt var det pigga ben efter en helledig helg.

– Ja, det var bra passningar och bra tempo. Fokuserat och bra, säger tränaren Niklas Czarnecki.

I dag ska power play-spelet och tekningarna finslipas. De sista dagarna inför premiären handlar det om lätta träningar, med bara korta övningar och åksekvenser.

– Det är ju så, man lättar upp allting, säger Czarnecki.

Mer läsning

Annons