Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jocke spelar i premiären

Det blir Joacim Eriksson som vaktar Leksands mål i kvällens allsvenska premiär mot Västerås.

– Det känns riktigt bra, säger den förre Brynäsmålvakten.

Annons

På försäsongen har Joacim Eriksson och Timo Leinonen stått varannan match men när det nu är dags för premiär så väljer Leksands tränare Leif Strömberg att satsa på den betydligt mindre rutinerade Jocke Eriksson.

– Jag visste inte riktigt om jag skulle få spela. Men det ska jag och det känns riktigt bra, säger 19-åringen som efter förra säsongen lämnade Brynäs för Leksand.

Han gjorde bra ifrån sig i 1–1-matchen mot just Brynäs i Långshyttan i förra veckan och kanske var det den insatsen som fällde avgörandet. Själv tycker Jocke Eriksson att han är strålande form.

– Ja, det känns mycket bra. Jag är skadefri, mår bra och är pigg i kroppen, säger han.

Konkurrensen med Timo Leinonen ser han som stimulerande.

– Det kommer att bli tufft för Timo är riktigt bra men det har gått bra för mig med.

Leksand har fallit på tröskeln till elitserien flera år i rad nu och hungern efter framgång är stor. Den speciella miljön i Leksand med det hårda trycket utifrån har fått många rutinerade spelare att vika ner sig.

– Jag försöker att inte tänka så mycket på det men jag ser det inte som något negativt. Det brukar gå bättre för mig när det finns förväntningar, säger Jocke Eriksson, som funnit sig väl tillrätta i sin nya klubb.

– Jag trivs väldigt bra, det kan inte bli bättre. Gemenskapen i laget är riktigt bra och det gör att det är kul både på och utanför isen, säger han.

För Leksands del är det att ta sig upp i elitserien som är målet – som vanligt – men Jocke Eriksson har också ett personligt mål för den kommande säsongen och det är att ta en plats i det svenska junior-VM-laget.

– Jag har som långsiktig målsättning att få spela JVM. Men jag försöker att inte tänka så långt för om jag ska nå dit så måste jag prestera i varje enskild match.

”Det känns mycket bra. Jag är skadefri, mår bra och är pigg i kroppen.”

Mer läsning

Annons