Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas har kommit till stan

Titta – nu är han framme. Här börjar nästa kapitel i Jonas Nordquists hockeykarriär.

Det ska bli bättre än det förra.

– Nu är det nya förutsättningar. Allting känns positivt, säger Brynäs senaste nyförvärv.

Annons

Efter ett motigt halvår är Jonas Nordquist redo att börja om.

Hållplatsen heter Gävle – och det är i Brynäs han ska visa sitt rätta jag igen.

– Jag är väldigt spelsugen. Jag känner att jag fortfarande kan utvecklas och bli en bättre hockeyspelare. Det ska bli ruggigt kul att vara med och försöka göra Brynäs till ett framgångsrikt lag, säger Nordquist när Sporten möter upp honom vid centralstationen.

Nyförvärvet från Frölunda gjorde 14 poäng (åtta mål och sex assist) på 37 matcher i grundserien i fjol, men sedan satte en korsbandsskada stopp för honom. Det slutade med operation i början på mars.

Ett halvår senare är Nordquist relativt nära en efterlängtad comeback. Den 27-årige centern bubblar verkligen av revanschlusta.

– Jag har inte varit skadad så här länge någon gång tidigare. Jag känner att det har gått lång tid sen jag spelade med ett lag senast. Det har varit en tung tid, men om jag ska vara helt ärlig känns allting positivt just nu, säger Nordquist och fortsätter:

– I fjol kände jag att jag hade mycket hockey i mig, men jag fick inte ta det ansvar jag önskade. Det var frustrerande att inte få visa hur bra jag var.

– Det är svårt att säga. Jag har tränat på is rätt länge nu och börjar komma i form. Jag är fortfarande svag i vänsterbenet och jag får jobba på ett annorlunda sätt när benet utsätts för belastning. Om det vore match i dag skulle jag väl kunna spela, men samtidigt skulle det inte vara helt riskfritt.

I dag ansluter Nordquist till Brynästruppen och hans första träning med laget väntar.

Till att börja med bor Nordquist på hotell i Gävle med sin sambo Maja, i väntan på att lägenhetsfrågan ska lösas.

– Vi har en lägenhet på gång. Det är fortfarande rätt mycket praktiskt som ska fixas och det blir ytterligare en sväng till Göteborg. Vi har inte fått lägenheten där såld än. Det blir lite tumultartat med flytt och så, säger Nordquist.

Det troliga är att Nordquist kommer att spela sin första match i Läkerol Arena en bit in på november.

– Jag hoppas att det blir tidigare än så. Men jag vill absolut inte stressa, säger Jonas Nordquist.

Jonas har kommit till stan

Mer läsning

Annons