Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonathan Carlsson lämnar Brynäs

Uppgifter säger att Brynäsbacken Jonathan Carlsson nu är definitivt klar för NHL-klubben Chicago Blackhawks.
– Jag har pratat med Jonathan och det är helt klart att han försvinner från oss, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv.

Annons

Ett flertal klubbar har visat intresse för 20-årige Jonathan Carlsson, som växte för varje månad och match i elitserien under den gångna säsongen.

Redan för ett par veckor sedan berättade Sporten att NHL-klubben Chicago Blackhawks och Jonathan Carlsson stod nära varandra.

– Vi är nöjda med hans utveckling. Det är en stabil och tuff spelare som har utvecklats på ett sätt som vi är nöjda med, sa Chicagos Europascout Mats Hallin då.

Carlsson valdes av Chicago i sjätte rundan under fjolårets draft och fick åka över till USA för ett så kallat prospect camp i somras.

– Det var jättekul. Givetvis skulle det vara jättekul att åka tillbaka och spela där. Sedan kan man diskutera hur länge som helst när det är rätt läge att åka till NHL, men det får jag sätta mig ner och snacka med min agent om, sa Carlsson till Sporten för två veckor sedan.

Enligt Aftonbladet ska Carlsson nu ha skrivit på för Chicago.

– Jag vet ingenting, jag har absolut ingen aning. Det är många som säger så mycket, om jag skulle veta att det var klart skulle det inte vara någon idé att undanhålla det. Men nu har jag inte fått veta nåt och därför får jag hänvisa till Jonathan själv, sa Mats Hallin till Sporten i går kväll.

Brynäs sportchef Michael Sundlöv kommenterade läget i samband med pressträffen i Läkerol Arena i går eftermiddag.

– Jag har pratat med Jonathan och enligt honom blir det Chicago. Det är helt klart att han försvinner från oss, men du bör nog prata med honom, sa Sundlöv.

Sporten jagade Jonathan Carlsson och hans agent Tommy Öström för kommentarer under gårdagskvällen – förgäves.

Carlsson gjorde den här säsongen bara en poäng på 55 matcher i Brynäs och spelade i snitt drygt åtta minuter per match.

Av allt att döma ska han nu alltså testa lyckan i NHL.

Mer läsning

Annons