Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonsson får chansen i landslaget igen

Fem försäsongsmatcher med Brynäs räckte för att göra Lasse Jonsson till landslagsman igen. – Nja, det kanske inte var det avgörande. Men det är roligt att redan nu få chansen igen, säger Brynäs hemvändande back med ett skratt. Med sig i Tre Kronor får han Daniel Widing och i det finska landslaget som Sverige ska möta är Juuso Hietanen uttagen.

Annons

Bengt-Åke Gustafsson vet förstås vad han får när han plockar med den 26-åriga försvarsspelaren som efter två säsongen i Philadelphias organisation nu återvänt till Sverige och Elitserien.

Lasse gjorde sina senaste landslagsmatcher inför VM 2006 och totalt står han noterad för 22 framträdanden i Tre Kronor-tröjan.

– Det var ett tag sedan senast men det ska bli skoj att få chansen igen. Det var väl ingenting jag har räknat med så här direkt. Förhoppningen var att göra så bra ifrån sig som möjligt med Brynäs och kanske sedan få möjligheten att spela för Sverige igen.

Nu blev det tidigare än så. Konkurrensen är inte heller den största då landskamperna krockar med finalspelet i Nordic Trophy där Linköping, HV 71, Frölunda och Djurgården spelar och inte behöver släppa till alla sina potentiella landslagsspelare.

Dubbellandskampen mot Finland spelas först i Södertälje den 6 september och sedan i Helsingfors dagen efter. Då är Brynäs också upptaget av spel då SCA-cupen i Sundsvall avgörs.

– Klart det skulle vara bra att få spela ihop klubblaget ännu mer men samtidigt är det bara positivt att Brynäs har med många spelare i både Tre Kronor och juniorlandslaget. Vi får ju dessutom bra matchträning mot finnarna.

Förutom Jonsson så är Daniel Widing given i truppen. Han kom med i slutskedet av förra säsongen och det räckte ju hela vägen till VM-spel i Kanada.

– Widing gjorde en grymt bra säsong och det ska bli roligt att spela ihop med honom i landslaget också, säger Lasse som ju hade Daniel som klubbkamrat redan under tiden i Leksand.

I det finska laget kommer brynäsbacken Juuso Hietanen att göra sin landslagsdebut. Han står tidigare noterad för några juniorkamper men nu får 23-åringen chansen i det här tidiga skedet av säsongen att visa upp sig.

– Men landskamperna ska vi vinna, säger Jonsson.

Mer läsning

Annons